A dél-balatoni régió gasztronómiájának fejlődése

Sneff Benjámin (2021) A dél-balatoni régió gasztronómiájának fejlődése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Sneff_Benjamin__JJIF1L_szakdolgozata.pdf] PDF
Sneff_Benjamin__JJIF1L_szakdolgozata.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Hazánk elsőszámú üdülőhelye vitathatatlanul a Balaton. A magyar tenger rendkívül népszerű a hazai és a külföldi turisták körében egyaránt. A 77 kilométer hosszú tó környezete hatalmas területet fed le, szakdolgozatomban a déli part gasztronómiájára és annak fejlődésére fókuszálok. Dolgozatomban először a gasztronómiával, a vendéglátás magyarországi helyzetével, annak jelentőségével ismertetem meg az olvasót, a koronavírus hatásai mellett sem megyek el szó nélkül. Ezt követően a Balaton régió turisztikai fejlődését mutatom be. Megismertetem a régió adottságaival, éghajlatával az olvasót, mely kiválóan alkalmas magas minőségű zöldségek valamint gyümölcsök termesztésére. Megkérdőjelezhetetlen a régió borvilágban betöltött szerepe, melyen a borászok világhírű pezsgőket, üdítő rozéborokat valamint kiváló testesebb vörösborokat is képesek készíteni. Minden adott ahhoz, hogy minőségi vendéglátást lehessen biztosítani, helyi őstermelők alapanyagainak felhasználásával. A fejlődés vizsgálatához szemügyre veszem a vendéglátóipari trendeket. Interjút készítek profi szakmabeliekkel, mindemellett megismerem a vendégek véleményét is kérdőív segítségével. Vizsgálom továbbá a szezonalitás kérdését is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Balaton, bor, fejlődés, gasztronómia, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 22. 08:14
Utolsó módosítás: 2022. Már. 22. 08:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet