Sneff Benjámin (2021) A dél-balatoni régió gasztronómiájának fejlődése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Sneff_Benjamin__JJIF1L_szakdolgozata.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Hazánk elsőszámú üdülőhelye vitathatatlanul a Balaton. A magyar tenger rendkívül népszerű a hazai és a külföldi turisták körében egyaránt. A 77 kilométer hosszú tó környezete hatalmas területet fed le, szakdolgozatomban a déli part gasztronómiájára és annak fejlődésére fókuszálok. Dolgozatomban először a gasztronómiával, a vendéglátás magyarországi helyzetével, annak jelentőségével ismertetem meg az olvasót, a koronavírus hatásai mellett sem megyek el szó nélkül. Ezt követően a Balaton régió turisztikai fejlődését mutatom be. Megismertetem a régió adottságaival, éghajlatával az olvasót, mely kiválóan alkalmas magas minőségű zöldségek valamint gyümölcsök termesztésére. Megkérdőjelezhetetlen a régió borvilágban betöltött szerepe, melyen a borászok világhírű pezsgőket, üdítő rozéborokat valamint kiváló testesebb vörösborokat is képesek készíteni. Minden adott ahhoz, hogy minőségi vendéglátást lehessen biztosítani, helyi őstermelők alapanyagainak felhasználásával. A fejlődés vizsgálatához szemügyre veszem a vendéglátóipari trendeket. Interjút készítek profi szakmabeliekkel, mindemellett megismerem a vendégek véleményét is kérdőív segítségével. Vizsgálom továbbá a szezonalitás kérdését is.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Balaton, bor, fejlődés, gasztronómia, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 22. 08:14 |
Actions (login required)
Tétel nézet |