Az Aldi hűtő- és mélyhűtőraktár bővítése, a kapacitásproblémák áthidalása és a folyamatok újratervezése

Nemes Adél (2022) Az Aldi hűtő- és mélyhűtőraktár bővítése, a kapacitásproblémák áthidalása és a folyamatok újratervezése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Nemes_Adél_I68VZV_szakdolgozat.pdf] PDF
Nemes_Adél_I68VZV_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Március 29..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (46kB)

Absztrakt (kivonat)

Az Aldi hűtő- és mélyhűtőraktár bővítése, a kapacitásproblémák áthidalása és a folyamatok újratervezése című szakdolgozatom során részletesen bemutatom az Aldi Biatorbágyon található Logisztikai Központ felépítését. Kifejtem az egyes részlegek áruátvétel, áruösszeállítás és kiszállítás pontos feladatait. Bemutatom a két külső partnert a CTPark Biatorbágy Kft-t és az Eispro Kft-t. ABC elemzés és SWOT elemzés segítségével összefoglalom, hogy pontosan miért volt szükség a hűtő- és mélyhűtőraktár bővítésére, kidolgozom, hogy milyen lehetőségek vannak a problémák megoldására. A megoldások közé tartozik az időkapus rendszer bevezetése az áruátvételen, amelynek köszönhetően a beszállítók és az áruátvevők munkája is kiszámíthatóbb. Az átvételi folyamat átszervezése, amelynek jóvoltából gördülékenyebben zajlik az áruátvétel. A rendelési menü megváltoztatása kiszámíthatóbbá teszi az áruösszekészítést, és az üzletek rendelés leadásánál korlátozottabbak, így a raktárra nem hárul akkora nyomás. A hűtő- és mélyhűtőraktár bővítése során összefoglalom, hogy milyen állványrendszerek voltak megtalálhatóak korábban a részlegen és hogy a bővítés után egy új állványrendszer a Radio Shuttle állványrendszer is bevezetésre kerül. Emellett kitérek arra is, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet az állvány- és ütközésvédelemre, hogy a balesetmentes munkavégzés biztosított legyen. Az ABC elemzés felhasználásával javaslatot teszek a komissió útvonal meghatározására. A fóliázógép modernizálása is hozzájárult, hogy minél gördülékenyebben elkészüljenek a raklapok és szállíthatók legyenek, így kiküszöbölve a borulás veszélyét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lipák Mária
Belső
Mesteroktató; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., folyamattervezés, kapacitástervezés, logisztika, raktározás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 17. 15:41
Utolsó módosítás: 2022. Már. 17. 15:41

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet