A konszolidált beszámoló készítési kötelezettség és számviteli információs rendszerének vizsgálata a MÁV vállalatcsoportnál

Fróna Júlia (2021) A konszolidált beszámoló készítési kötelezettség és számviteli információs rendszerének vizsgálata a MÁV vállalatcsoportnál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of WJWQDB_szakdolgozat.pdf] PDF
WJWQDB_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 06..

Download (2MB)
[thumbnail of Fróna Júlia Titkosítás.pdf] PDF
Fróna Júlia Titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (76kB)
[thumbnail of BA_O_Fróna_Júlia.pdf] PDF
BA_O_Fróna_Júlia.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 06..

Download (172kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatban bemutatásra került a konszolidált beszámoló készítésének feltételei a jogi szabályozás ismertetésével és azok gyakorlati megvalósulása a MÁV vállalatcsoport példáján keresztül. Az összevont beszámoló elkészítésének bemutatása a 2000. évi C. törvény a számvitelről (Szt.) logikai felépítését követve valósult meg, kiegészítve a szakirodalmi háttérrel. A szakdolgozat minden pontjának elkészítése során a dokumentumfeldolgozás, mint kutatás, adta a gyakorlati háttér feldolgozását. A munkafolyamatok megfigyelés és interjú módszerével kerültek feldolgozásra. A vállalat dokumentumai összevetésre kerültek a valós munkafolyamatokkal, melyek együttesen kerültek bemutatásra. Az elméleti háttér és gyakorlati megvalósulás összevetéséből keletkező megállapítások is szerepeltetésre kerültek. Az egyes fejezetek megértését segítően, a használt programok, munkatáblák, adatszolgáltatások képei beszúrásra kerültek. A gyakorlattól eltérő könyvelési megoldások pedig példa használatával segítik az olvasót. A mellékletben is feltüntetésre kerültek további kapcsolódó dokumentumok, úgy mint a vállalatcsoport kapcsolati rendszere.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Madarasiné dr. Szirmai Andrea
Belső
egyetemi docens; Számvitel Tanszék; PSZK
Varga Zsolt
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adósságkonszolidáció, konszolidált beszámoló, számviteli információs rendszer, tőkekonszolidáció, vállalatcsoport(ok)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 11. 11:57
Utolsó módosítás: 2022. Már. 11. 11:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet