Emberi erőforrások sajátosságai a kis- és középvállalatokban

Czobor Alexa Bianka (2021) Emberi erőforrások sajátosságai a kis- és középvállalatokban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat - Teljes.pdf] PDF
Szakdolgozat - Teljes.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 14..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítás.pdf] PDF
Titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (22kB)
[thumbnail of BA_O_Czobor_Alexa_Bianka.pdf] PDF
BA_O_Czobor_Alexa_Bianka.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 14..

Download (162kB)

Absztrakt (kivonat)

A legfontosabb erőforrásnak jelenleg a munkavállaló, és az ő készségei, képességei, illetve tudása minősül. Ezeknek mind-mind a tudás, a tanulás, és képzés-fejlesztés az alapja. A vállalati környezet is olyan gyorsan változik, hogy nehéz lépést tartani vele, olyan tudásra van szükségünk, amely alkalmassá teszi a problémák megoldására. A munkavállalóknak a megfelelő szaktudást eléréséhez, jó minőségi munkának az ellátásához, és az eredményes döntések meghozatalához folyamatosan képezni, fejleszteni kell magukat.   Mivel a tudás ezáltal a képzés-fejlesztés, illetve az emberi erőforrás fejlesztés egyre inkább előtérbe került, így szakdolgozatomban is ezeket kívánom körüljárni. Ahhoz viszont, hogy a KKV-k képzés-fejlesztést komplexen megfigyeljem, ismernem kell az emberi erőforrás menedzsment kialakulását, fogalmait, hogy mit is nevezünk pontosan emberi erőforrásnak, mi a célja, illetve mi a KKV-k sajátosságai. Azt is figyelembe kell venni, hogy hogyan alakult ki az emberi erőforrás menedzsment, és jelenleg Magyarországon a KKV-k az emberi erőforrás menedzsment kialakulásának mely fázisánál tartanak éppen.   KKV-król általánosságban el lehet mondani, hogy nagyon sok egyedi vonással rendelkeznek, melynek feltérképezésére SWOT elemzést készítettem, hogy KKV a sajátosságait kiszűrjem. SWOT analízisemben KKV erősségei közé tartozott, hogy több munkahelyet teremt, amely lehetőséget ad speciális munkacsoportnak is, hiszen sokkal rugalmasabban tudnak alkalmazkodni nem csak a változásokra, de a munkavállalók igényeire is.   A feltáró kvalitatív kutatásomban hat vállalat vett részt építőipari, élelmiszeripari, gyógyszeripari területről. Szakdolgozatomból megtudhatjuk, hogy mit jelent a tanulás a KKV vezetők és a munkavállalók értelmezésében, illetve miért, milyen okból ösztönzik a vezetők a munkavállalókat tanulásra. Részt vesznek-e a munkavállalók képzéseken, ha igen, akkor milyen jellegűek ezek a képzések, és hogy ki kezdeményezi az ezekben való részvételt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Csillag Sára
Belső
egyetemi docens; Menedzsment Tanszék; PSZK
Molnár Alíz Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: EEM, emberi erőforrás menedzsment, fejlesztés, informális tanulás, képzés-fejlesztés, swot elemzés, szakképzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 11. 08:48
Utolsó módosítás: 2022. Már. 11. 08:48

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet