Digitalizáció és automatizáció az üzleti szolgáltatásokban

dr. Németh Boglárka (2021) Digitalizáció és automatizáció az üzleti szolgáltatásokban. Faculty of Finance and Accountancy.

[thumbnail of Szakdolgozat_Németh Boglárka_q3443i_GM_levelező_final_signed.pdf] PDF
Szakdolgozat_Németh Boglárka_q3443i_GM_levelező_final_signed.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (597kB)
[thumbnail of Németh Boglárka_Q3443I_témavázlat_Szakdolgozat (8).pdf] PDF
Németh Boglárka_Q3443I_témavázlat_Szakdolgozat (8).pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (274kB)

Abstract

Szakdolgozatom témájaként a Digitalizáció és automatizáció az üzleti szolgáltatásokban témakört választottam, amely témát különös tekintettel a jogi szolgáltatásokra szeretnék elemezni. A szakdolgozatom első érdemi fejezetében részletes indokolást szeretnék adni arra vonatkozólag, hogy mi volt a fő motivációja a témaválasztásomnak, majd utána szeretném lefektetni az alapvető célkitűzéseket a dolgozat kapcsán. A dolgozat célkitűzései főként az aktuális kutatások, és a jelenleg még megválaszolásra váró, nyitott kérdések mentén kerültek meghatározásra, számos kutatást és tanulmányt feldolgozva ezen témakörből. Ezt követően a szakdolgozatom első, nagyobb lélegzetvételű része általánosságban az üzleti szolgáltatásokkal, azokon belül is a jogi és üzleti tanácsadással foglalkozik, fókuszálva arra, hogy az elmúlt időszakban, azaz a modern technológiai forradalom óta milyen átalakuláson megy keresztül a vizsgált iparág, különös tekintettel a jogi szolgáltatások vonatkozásában milyen újdonságokkal találkozhatunk. A dolgozat második részében kifejezetten a jogi szolgáltatásokat vizsgáltam, és ezen belül is arra fókuszáltam, hogy a digitalizáció és automatizáció eredményezte új megoldásoknak milyen jelentősége van ebben az iparágban. Ezen belül a szakdolgozat részletesen is kitér a Legal Tech fogalmára és a mesterséges intelligenciára is. A szakdolgozatom egyik leglényegesebb része annak vizsgálata, hogy milyen lehetőségeket és kihívásokat lehetséges azonosítani az üzleti és jogi tanácsadásban a digitális transzformáció révén, azaz milyen módon formálja át a fejlett technológiai megoldások megjelenése a vállalatok működési folyamatait, különös tekintettel a vizsgált két iparágat. Ennek keretében lefolytattam egy kutatást, melynek főbb eredményeit a szakdolgozat második részében foglaltam össze.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Finance and Accountancy

Department

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Csajági Tímea
Külső
UNSPECIFIED
UNSPECIFIED
Dr. Marciniak Róbert András
Belső
egyetemi docens; Menedzsment Tanszék; PSZK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: automatizáció - automatizálás, Blockchain, digitalizálás - digitalizáció, jogi tanácsadás, legal tech, mesterséges intelligencia, üzleti szolgáltatások
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Mar. 11. 08:48
Last Modified: 2022. Mar. 11. 08:48

Actions (login required)

View Item View Item