A Manna Natúr Kozmetikum Európa Zrt. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének elemzése korábbi beszámolók alapján

Demeter Fanni (2021) A Manna Natúr Kozmetikum Európa Zrt. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetének elemzése korábbi beszámolók alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_javított_DemeterFanni_G0L0E8.pdf] PDF
Szakdolgozat_javított_DemeterFanni_G0L0E8.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Témavázlat,összefoglalás_javított_DemeterFanni_G0L0E8.pdf] PDF
Témavázlat,összefoglalás_javított_DemeterFanni_G0L0E8.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (361kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a Manna Natúr Kozmetikum Zrt. vagyoni pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét elemzem a 2015 és 2020 között készült beszámolók alapján. Választásom azért esett erre a társaságra mert mindenképpen egy olyan vállalkozás elemzését akartam elvégezni, amely a lakhelyem közelében található. A vállalkozás székhelye az első két évben Csepel-szigeten, Tökölön volt és csak ezután került át Szigetszentmiklósra. 2015-ben a vegyszermentes, natúr kozmetikumok piaca még közel sem volt ennyire kiaknázott terület, mint napjainkban, ekkor még az újdonság erejével hatottak ezek a termékek. Azért érdemes szerintem ezzel a témával foglalkozni, mert napjainkban megnövekedett azoknak az embereknek a száma, akiknek valamilyen bőrproblémájuk van, amelyet gyógyszeres kezelés nélkül, akár natúr kozmetikumokkal is kezelhetnek. A téma választásakor azt gondoltam, hogy egy cég áll a Manna termékek mögött, azonban a dolgozat írása során jöttem rá, hogy a különböző tevékenységeket több vállalkozás látja el. Az általam kiválasztott vállalkozás fő tevékenysége a csomagküldő, internetes kereskedelem. Külön vállalkozás jött létre, amely a termékek gyártását végzi, egy másik társaság a reklámtevékenységet látja el és egy negyedik az illatszer nagykereskedelmet.Mindent egybevetve azt mondhatjuk, hogy a mutatószámok elemzésével, a vállalkozásról kialakított kép alapján a vállalkozás vagyoni helyzete egyre kedvezőbb, a vizsgált időszak utolsó évében a legmagasabb a vagyon értéke. A vállalkozás likviditási helyzete stabilnak nevezhető, nem veszélyezteti semmi a fizetőképességét. A jövedelmezőségi mutatók vizsgálata alapján az összes mutató 2019-ről 2020-ra növekedésnek indult, ha ezt a tendenciát követik a mutatók akkor a jövedelmezőségi helyzet egyre jobban javulni fog.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Mátrai Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Szijártó Boglárka
Belső
egyetemi adjunktus; Számvitel Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: elemzés(ek), jövedelmezőség, jövedelmezőségi helyzet, pénzügyi helyzet, vagyoni helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 11. 08:47
Utolsó módosítás: 2022. Már. 11. 08:47

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet