A fizikai munkaerő toborzási és kiválasztási folyamatának nehézségei a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nél

Csutorás Réka (2021) A fizikai munkaerő toborzási és kiválasztási folyamatának nehézségei a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Csutorás Réka_EE_szakdolgozat.pdf] PDF
Csutorás Réka_EE_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 14..

Download (770kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Csutorás_Réka.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Csutorás_Réka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (355kB)
[thumbnail of BA_O_Csutorás_Réka.pdf] PDF
BA_O_Csutorás_Réka.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 14..

Download (277kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a fizikai munkaerő toborzási és kiválasztási folyamatának nehézségeit kutattam a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nél. Azért választottam ezt a témát, mert én magam is toborzóként dolgozom és korábban a vizsgált vállalatnál dolgoztam toborzóként. Jelenleg szolgáltatói oldalról – munkaerő-közvetítőn keresztül – segítem a Knorr-Bremse toborzóinak a munkáját. A célom az volt, hogy részletesen bemutassam a jelenlegi toborzási és kiválasztási folyamatot a vállalatnál és felismerjem, milyen nehézségekbe ütköznek a toborzást és kiválasztást végző munkavállalók. A dolgozatom első felében a vizsgált folyamat elméleti hátterét mutattam be, melyben először részletesen bemutattam magát az emberi erőforrás menedzsmentet, majd a toborzást és kiválasztást és ezeknek a funkcióit, sajátosságait. Ezt követően pedig bemutatásra került maga a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. és az általuk alkalmazott toborzási és kiválasztási folyamat. A kutatásomhoz primer kutatási módszert alkalmaztam, azon belül is az interjúkészítést választottam. Az interjúk során 3 HR osztályon dolgozó munkatársat és 4 szakmai vezetőt kérdeztem meg. Ők azok a személyek, akik a vizsgált fizikai pozíciók betöltéséért felelősek. Az interjúkat a következő témakörök alapján készítettem: toborzás és kiválasztás, munkaerőpiaci helyzet, fluktuáció, megtartás. Az interjúkból kapott eredményeimből azt a következtetést tudtam levonni, hogy a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nél alkalmazott toborzási és kiválasztási folyamat összességében jól működik és eredményesnek bizonyul. A problémát a már kiválasztott munkaerő megtartása okozza a vállalatnál. A fluktuáció legfőbb okaként a bérezési elképzelések közti különbséget véltem felismerni. A kutatásból kiderült, hogy a munkavállalók nagy része nem elégedett a vállalat által nyújtott juttatási csomaggal, ezért könnyen váltásra adják a fejüket, ha jobb ajánlatot kínálnak nekik máshol. Ennek a kiküszöbölésére javaslatot is fogalmaztam meg, mellyel csökkenteni lehetne a fluktuációt a vállalatnál.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Babos Petra
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Faragóné Lepp Katalin
Belső
Mestertanár; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: emberi erőforrás - munkaerő, kiválasztás, multinacionális vállalatok, munkaerő, toborzás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 11. 08:47
Utolsó módosítás: 2022. Már. 11. 08:47

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet