Induló kisvállalkozások jogi-, pénzügyi-, számviteli előfeltételeinek vizsgálata és gazdaságos működésük elemzése

Czidor Balázs Bence (2021) Induló kisvállalkozások jogi-, pénzügyi-, számviteli előfeltételeinek vizsgálata és gazdaságos működésük elemzése. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Czidor Balázs-Induló kisvállalkozások jogi-, pénzügyi-, számviteli előfeltételeinek vizsgálata és gazdaságos működésük elemzése.pdf] PDF
Czidor Balázs-Induló kisvállalkozások jogi-, pénzügyi-, számviteli előfeltételeinek vizsgálata és gazdaságos működésük elemzése.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 09..

Download (923kB)
[thumbnail of titkosítási kérelem.pdf] PDF
titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (357kB)
[thumbnail of Czidor Balázs-Összefoglalás.pdf] PDF
Czidor Balázs-Összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 09..

Download (330kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom összefoglalásaként bemutatom a témákat amiket érintettem. Elsősorban bemutattam a mikró, kis és középvállalkozásokat, részleteztem a méretüket és besorolásukat. Bemutattam az egyes vállalkozási formák  indításának lépéseit, és jogi előírásait. A pénzügyi tervezésekre áttérve részleteztem az üzleti terv, a cashflow és költségtervezés fontosságát illetve bemutattam hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni ezek elkészítésénél és hogy a vezetőknek milyen költségekkel, ráfordításokkal kell kalkulálniuk illetve az árbevétel előrejelzéséről is szót ejtettem. A pénzügyi tervezéseken belül részletesen kifejtettem az adózási formák választásának lehetőségeit. A számviteli politika kialakítását, és rendelkezésre álló finanszírozási források áttekintését követően elméletben megalakíthattuk a vállalkozásunkat. Így az előzetes ismeretek alapján az utolsó fejezetben már bemutathattam hogy a működés során milyen számításokat kell végezni és milyen gazdaságossági és jövedelmezőségi mutatókat kell elemezni ahhoz, hogy megtudhassuk mennyire működik gazdaságosan az általunk útnak indított vállalkozás.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kaptás Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: családi vállalkozás, egyéni vállalkozás indítása, egyéni vállalkozás(ok), gazdasági társaság alapítása, gazdasági társaság(ok)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 11. 08:46
Utolsó módosítás: 2022. Már. 11. 08:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet