Demissie Salomé (2021) A fogyasztói szokások változása az online ételfutár-szolgáltatók megjelenésével. Pénzügyi és Számviteli Kar.
PDF
BA_Demissie_Salomé_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
BA_O_Demissie_Salomé.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (344kB) |
Absztrakt (kivonat)
A fogyasztók szokásainak és igényeinek megismerése egy nehéz, de fontos feladata a vállalatoknak. Alkalmazkodniuk kell a keresleti oldalon bekövetkező változásokhoz és az aktuális piaci trendekhez. A megszerzett információk segítségével tovább fejleszthető a szolgáltatás, fokozható az elégedettség és a vásárlói lojalitás. Egyre inkább megnövekszik az igény az otthonról elérhető, egyszerű, gyors és kényelmes megoldások iránt. Ezen felül a járványhelyzet miatti elővigyázatossági intézkedések is közrejátszottak a változásokban. Mindezen tényezők a nemrégiben piacra lépett online ételfutár-szolgáltók elterjedésének is kedveztek. Ez a dolgozat ezt a szolgáltatást, azon belül is egy konkrét cég, a NetPincér tevékenységét és versenypozícióját vizsgálja. A fogyasztói magatartás, valamint a piaci trendek alakulásán keresztül mutatja be, hogy milyen tényezők járultak hozzá a nemrégiben megjelent online ételfutár-szolgáltatók elterjedéséhez és népszerűségéhez. Az elemzés által képet kaphatunk arról, hogy mennyire nyerhet teret a jövőben a hagyományos, étteremtől történő, telefonon keresztüli rendelési móddal szemben. Az elméleti áttekintés bemutatja a szolgáltatásmarketing alapvető jellemzőit, a modern fogyasztói trendeket és a fogyasztói szokások alakulását. Ezt követi a konkrét cég piaci helyzetének és marketingkommunikációs eszközeinek elemzése. A szekunder kutatás után a kérdőív formájában készült primer kutatással vizsgáltam meg az előzetesen felállított hipotéziseket. Kutatási kérdésem arra vonatkozott, hogy hogyan változtatta meg a fogyasztói szokásokat az online ételfutár-szolgáltatók megjelenése, és milyen tényezőknek köszönhető a szolgáltatás elterjedése. Végül a kutatások eredményeit összevetve tettem javaslatokat a szolgáltatás további fejlesztésére. Kutatásom eredményéből megtudhattuk, hogy a nagyvárosban élők többsége általában ételfutár-szolgáltatótól szokott rendelni, és az emberek a hagyományos rendeléshez képest elégedettebbek a szolgáltatás színvonalával.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Menedzsment Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fogyasztói magatartás, marketingkommunikáció, marketingkutatás, NetPincér, Porter, szolgáltatásmarketing, user experience |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 11. 08:45 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 11. 08:45 |
Actions (login required)
Tétel nézet |