Húsmentes táplálkozás a magyar vendéglátásban

Gábora-Tompa Ráhel (2021) Húsmentes táplálkozás a magyar vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Gábora-Tompa_Ráhel Húsmentes táplálkozás a magyar vendéglátásban.pdf] PDF
Gábora-Tompa_Ráhel Húsmentes táplálkozás a magyar vendéglátásban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (947kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom első részében feltérképeztem, hogy nemzetközi szinten az egyes országokban hány olyan étterem üzemel, amely kizárólag növényi ételeket kínál vendégei számára. Dolgozatomban ezek után a vegán- és vegetáriánus étrenddel, illetve ételekkel foglalkoztam és annak tápanyagértékének vizsgálatával. Mindezen felül megvizsgáltam a hazai növényi étrendet követő lakosság otthoni főzés során gyakran használt növényi alapanyagait és a vegán éttermek által gyakran felhasznált magas fehérjetartalmú alapanyagokat, majd ezeket összehasonlítottam, hogy javaslatot tegyek a hagyományos éttermek növényi alapú kínálatának bővítésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, fogyasztói szokások, kínálat, vegán, vegetáriánus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 08. 14:11
Utolsó módosítás: 2022. Már. 08. 14:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet