Gábora-Tompa Ráhel (2021) Húsmentes táplálkozás a magyar vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Gábora-Tompa_Ráhel Húsmentes táplálkozás a magyar vendéglátásban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (947kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom első részében feltérképeztem, hogy nemzetközi szinten az egyes országokban hány olyan étterem üzemel, amely kizárólag növényi ételeket kínál vendégei számára. Dolgozatomban ezek után a vegán- és vegetáriánus étrenddel, illetve ételekkel foglalkoztam és annak tápanyagértékének vizsgálatával. Mindezen felül megvizsgáltam a hazai növényi étrendet követő lakosság otthoni főzés során gyakran használt növényi alapanyagait és a vegán éttermek által gyakran felhasznált magas fehérjetartalmú alapanyagokat, majd ezeket összehasonlítottam, hogy javaslatot tegyek a hagyományos éttermek növényi alapú kínálatának bővítésére.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fogyasztói szokások, kínálat, vegán, vegetáriánus |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 08. 14:11 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 08. 14:11 |
Actions (login required)
Tétel nézet |