Az Eagle Ottawa Hungary Kft. raktári folyamatainak optimalizálása az SAP bevezetésével

Marton Noémi (2021) Az Eagle Ottawa Hungary Kft. raktári folyamatainak optimalizálása az SAP bevezetésével. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT-Marton-Noémi-BGEKKK-2021.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT-Marton-Noémi-BGEKKK-2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. December 12..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (39kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom témájának az Eagle Ottawa Hungary Kft. bőrüléshuzatgyártó vállalat raktározásának, illetve annak informatikai támogatottságának szemléltetését választottam. Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam, hogy a vállalat milyen lépést tett versenyképességének megőrzése és ügyviteli folyamatainak fejlesztésének érdekében, hogy a fenti pontoknak maradéktalanul eleget tudjon tenni. Szakdolgozatom első részében a témakör elméleti részének feldolgozásával foglalkoztam, mely során a szakirodalmakat feltárva, azokat tanulmányozva vizsgáltam a raktározás, a vállalatirányítási rendszereket, valamint azok szoros összefüggését. A második részben bemutattam a céget, valamint részletesen megvizsgáltam annak raktári működését és összehasonlítást tettem a korábban használt és a jelenleg bevezetett vállalatirányítási rendszer között, valamint saját kutatás alapján szemléltettem ennek eredményét. Részletesen tanulmányoztam a raktári logisztikai folyamatokat és bemutattam, hogy milyen módon és mértékben optimalizálta azokat az SAP vállalatirányítási rendszer bevezetése. Vizsgálatom során arra a megállapításra jutottam, hogy a selejtkihozatal az újonnan bevezetett vállalatirányítási rendszernek köszönhetően nagy mértében csökkent, illetve azok egy része el is tűnt. Ezen kívül több munkafolyamat is automatizálódott, mely nem csak a folyamatok átfutási idejét csökkentette, de a hibázások, tévesztések lehetőségét is jelentősen redukálja. Az egyik ilyen fejlesztés, mely az SAP rendszerrel együtt került bevezetésre a vonalkódos azonosítási technika, mely nem csak biztosabbá tette a készletek nyilvántartását és azok kezelését, de egy megbízhatóbban működő rendszert is kialakított a belső raktározás terén.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Horváth Annamária
Belső
főiskolai docens; Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék; KKK
Renner Péter
Külső
Mestertanár; Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék; KKK
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: integrált vállalatirányítási rendszer, logisztika, optimalizálás, raktározás, SAP
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 08. 09:11
Utolsó módosítás: 2022. Már. 08. 09:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet