Wimmer Ferenc (2021) Az informatikai technológiák az ételpazarlás redukálásának érdekében. Külkereskedelmi Kar.
PDF
Szakdolgozat - Wimmer Ferenc.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Témaválasztásom aktualitását úgy gondolom az indokolja, hogy világunkban, habár nagyon régi és közismert jelenség az ételpazarlás, mégis sajnos egyre nagyobb teret nyer magának. A hosszú ideje fennálló probléma ellen az elmúlt években, legjobb tudomásom szerint, érdemi lépés nem történt és az olló két szára egyre csak távolodik egymástól, azaz hatalmas mennyiségű, még fogyasztható étel kerül a kukába, miközben évről-évre egyre kevesebb ember jut a számára szükséges ételmennyiséghez. A még felhasználható vagy fogyasztható étel szemétbe kerülése szinte minden háztartást és élelmiszer feldolgozással vagy kereskedelemmel foglalkozó vállalkozást érint és közös felelősségünk tenni ellene. (Unicef Hungary, 2020)
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, digitális kor, ételpazarlás, információs technológia, mesterséges intelligencia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2022. Már. 08. 09:07 |
Utolsó módosítás: | 2022. Már. 08. 09:07 |
Actions (login required)
Tétel nézet |