Az informatikai technológiák az ételpazarlás redukálásának érdekében

Wimmer Ferenc (2021) Az informatikai technológiák az ételpazarlás redukálásának érdekében. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat - Wimmer Ferenc.pdf] PDF
Szakdolgozat - Wimmer Ferenc.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Témaválasztásom aktualitását úgy gondolom az indokolja, hogy világunkban, habár nagyon régi és közismert jelenség az ételpazarlás, mégis sajnos egyre nagyobb teret nyer magának. A hosszú ideje fennálló probléma ellen az elmúlt években, legjobb tudomásom szerint, érdemi lépés nem történt és az olló két szára egyre csak távolodik egymástól, azaz hatalmas mennyiségű, még fogyasztható étel kerül a kukába, miközben évről-évre egyre kevesebb ember jut a számára szükséges ételmennyiséghez. A még felhasználható vagy fogyasztható étel szemétbe kerülése szinte minden háztartást és élelmiszer feldolgozással vagy kereskedelemmel foglalkozó vállalkozást érint és közös felelősségünk tenni ellene. (Unicef Hungary, 2020)

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, digitális kor, ételpazarlás, információs technológia, mesterséges intelligencia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 08. 09:07
Utolsó módosítás: 2022. Már. 08. 09:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet