Szállítmányozási munkafolyamatok fejlesztése hazai és nemzetközi viszonylatokban. Hatékonyabb munkafolyamatok ismertetése a DSV Hungária Szállítmányozási Kft. folyamatfejlesztési projektjeivel

Csillag Laura (2021) Szállítmányozási munkafolyamatok fejlesztése hazai és nemzetközi viszonylatokban. Hatékonyabb munkafolyamatok ismertetése a DSV Hungária Szállítmányozási Kft. folyamatfejlesztési projektjeivel. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Csillag_Laura_vegleges.pdf] PDF
Szakdolgozat_Csillag_Laura_vegleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (932kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban egy multinacionális szállítmányozó vállalat működését és munkafolyamatait mutatom be fejlesztési, automatizálási projektekkel. Duális képzés keretén belül három év szakmai tapasztalatot gyűjtöttem a DSV Hungária Szállítmányozási Kft-nél. Ez idő alatt sikerült a vállalat különböző osztályain tapasztalatot gyűjteni, így a képzés végére egy átfogó képet kaptam a vállalat működéséről.  A folyamatos fejlődés az egyik kulcs a sikeres vállalat vezetéséhez. Azért, hogy a piacon versenyképes maradhasson a vállalat, szükségesek bizonyos korrekciók az operáció működésében. A fejlődéshez szükséges a cégen belül néhány munkafolyamat automatizációja. Ennek a folyamatnak a megértéséhez ismertetem a vállalatirányítási rendszerek funkcióját a vezetői és fejlesztői elvárásokkal is egyaránt. Ezenkívül az információs rendszerek hatékonyságát, működésének elméleti célját is bemutatom a vállat gyakorlatán keresztül. Továbbá a vállalat projektmenedzsment folyamatát ismertetem. A cég belföldi osztályán lezárult fejlesztési projektet ismertetem, amelyet összehasonlítok egy folyamatban lévő hasonló fejlesztési projekttel a vállalat nemzetközi osztályán. A folyamatban lévő nemzetközi admin projekt egyes folyamatait, fejlesztéseit ismertetem. Az adatkinyerés pontossága érdekében saját fejlesztési projektemet is bemutatom, amely a nemzetközi osztály adminisztrációját segíti a partnervállalatok elszámolási rendszerének könnyebb átláthatósága érdekében. Ezt a projektet az Excel programozási felületével, a Visual Basic használatával mutatom be.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Budai László
Belső
egyetemi docens; Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék; KKK
Szmodics Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: folyamatfejlesztés, integrált vállalatirányítási rendszer, nemzetközi szállítmányozás, projektmenedzsment, vállalatirányítási információs rendszer(ek)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Már. 08. 09:06
Utolsó módosítás: 2022. Már. 08. 09:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet