Miskolci Petra (2021) Egészséges vs. biztonságos vendéglátás – avagy mit kínálnak a gödöllői vendéglátósok étlapjai? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Miskolci_Petra_KVIK.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat egy olyan, minden időben aktuális és népszerű témakört dolgoz fel, amely a társadalom széles körét érinti, nevezetesen az egészséges táplálkozás, ételallergia, ételintolerancia kérdésköröket. A kutatás fókuszában a Gödöllő városban működő vendéglátóegységek körében végzett reprezentatív, primer adatokon alapuló kvalitatív és kvantitatív vizsgálatok állnak. A vizsgálatok során többek között azon kérdésekre kerestem válaszokat, hogy a gödöllői vendéglátóegységekben mi alapján döntenek a vendéglősök arról, hogy milyen ételek kerüljenek az étlapra, mi befolyásolja őket az ételkínálat kialakításában, és ennek során milyen módon veszik figyelembe az egészségtudatosság, fenntarthatóság szempontjait. Kitérek arra is, vajon a vendégek előre tájékozódnak-e arról, hogy a speciális igényeiket a választott étterem tudja-e biztosítani, vagy csak bíznak abban, hogy az étlapon szerepelnek az ételintoleranciában, ételallergiában szenvedőknek, vagy az egészségtudatosan táplálkozóknak kínálható ételek is? Az elvégzett kutatások során kapott válaszok nem csak a kutatási kérdéseket válaszolták meg, hanem még egy SWOT analízis elkészítésére is lehetőséget biztosítottak.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | TDK dolgozat |
---|---|
Kulcsszavak: | egészséges táplálkozás, ételallergia, ételintolerancia, étterem, Gödöllő |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Dec. 20. 12:52 |
Utolsó módosítás: | 2021. Dec. 20. 12:52 |
Actions (login required)
Tétel nézet |