Dénes Bertilla (2021) Élelmiszer-pazarlás a magyar egyetemisták körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Dénes_Bertilla_KVIK.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban az élelmiszer-pazarlás problémakörével foglalkozom. Az elmúlt évtizedben ez a kérdés a figyelem középpontjába került, mivel a klímaváltozáshoz jelentősen hozzájárul a nagymértékű szerves hulladék. Az élelmiszerhulladék legnagyobb része a háztartásokban keletkezik. A Nébih a „Maradék nélkül” program keretén belül vizsgálta a hazai élelmiszerhulladék keletkezést és megállapította, hogy Magyarországon évente 68kg élelmiszerhulladék keletkezik állampolgáronként, amiből 33,1 kg elkerülhető lett volna. Dolgozatomban a hazai egyetemistákat vizsgálom. A kutatásom célja, hogy nagy mintán keresztül bemutassam a magyarországi élelmiszer-pazarlás helyzetét és feltárjam a pazarlást kiváltó okokat. Emellett a vizsgálat a leginkább kidobott élelmiszer típusokra is fókuszál. A kutatásom az edukáltságra is kitér, hogy befolyásolja -e a témában való jártasság az élelmiszer-pazarlás mértékét.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | TDK dolgozat |
---|---|
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Dec. 20. 10:54 |
Utolsó módosítás: | 2021. Dec. 20. 10:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |