Karrierváltás pandémia idején – karrierváltás IT irányba és a programozó boocampek

Toma Emília Erzsébet (2021) Karrierváltás pandémia idején – karrierváltás IT irányba és a programozó boocampek. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of toma_emilia_erzsebet_hvk35p_szakdolgozat_hitelesitett.pdf] PDF
toma_emilia_erzsebet_hvk35p_szakdolgozat_hitelesitett.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Temavazlat-es-osszefoglalas_toma_emilia_erzsebet.pdf] PDF
Temavazlat-es-osszefoglalas_toma_emilia_erzsebet.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (369kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom elsőfelében olyan elméleteket dolgozok fel, amelyek segítik körüljárni a karrierváltás témakörét. Természetesen körbejárom a karrier fogalmát, hogy hogyan változik a jelentés az idők során, illetve a kutatási részben arra is kitérek, hogy a megkérdezettek számára mit jelent a karrierr. A következő fontos pont a dolgozatomban a karrierhez kapcsolódó karrier sokk fogalma, és annak hatásai a COVID-19 járvány következtében. Utána járok milyen hosszú és rövid távú hatásai léteznek a karriersokknak, és az egyének mit tehetnek a negatív hatások kiküszöbölésének érdekében. A következő fontos téma, amit érintek a dolgozatban az a motiváció témaköre. Különböző motivációs modellek és elméletek segítségével a legfontosabb munkahelyi motivációkat keresem, melyek azok, amelyek a kutatásomban részvevők számára is fontosak, és mit tehetnek a cégek, hogy a munkavállalóikat a lehető legnagyobb mértékben tudják támogatni. A kutatási részben azt vizsgálom, hogy milyen tényezők játszanak szerepet a munkavállalók számára abban, hogy elégedettek és motiváltak legyen a munkahelyi környezetben. A vizsgálat kiterjed arra, is, hogy milyen hatással volt a karrier folyamatokra a koronavírus járvány, és ezáltal, hogyan alakul a kutatásban résztvevők hajlandósága a karrierváltásra. Vizsgálom melyen azok a szakterületek, amelyet a legtöbb munkavállaló elhagy, és mennyire jellemző, hogy új karrierként valamilyen informatikához kapcsolótó szakterületet válasszanak. Továbbá vizsgálom, melyek azok a tényezők, amelyeket elvárják az egyének a leendő új munkahelyükön, az új szakmában. Vizsgálatra került, az egyetemi képzések és a bootcamp jellegű képzések népszerűsége is a karrierváltó egyének között.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fajt Balázs
Belső
egyetemi tanársegéd; Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék; PSZK
Jónás Virág
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bootcamp, emberi erőforrás - munkaerő, IT, karrier, karrierváltás, koronavírus-járvány (COVID-19), pályakezdők
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:10
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet