A marketing területei, módszerei a Rádió 1-nél

Váradi Vivien Zita (2021) A marketing területei, módszerei a Rádió 1-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Váradi Vivien Zita_B2O6VQ_záródolgozat.pdf] PDF
Váradi Vivien Zita_B2O6VQ_záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2041. Május 12..

Download (1MB)
[thumbnail of JÓ_Titkosítási_kérelem_Váradi_Vivien_Zita.pdf] PDF
JÓ_Titkosítási_kérelem_Váradi_Vivien_Zita.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (73kB)
[thumbnail of Záró_dolgozati_összefoglalás_2021_FOSZK_Váradi_Vivien_Zita.pdf] PDF
Záró_dolgozati_összefoglalás_2021_FOSZK_Váradi_Vivien_Zita.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2041. Május 12..

Download (235kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatomban leírtam, hogy a Rádió 1 milyen marketing tevékenységeket alkalmazott a sikeres frekvenciaváltás érdekében. Milyen marketing területeket és módszereket használt ahhoz, hogy a hallgatók átváltsanak az új frekvenciára.   Megjelenik a média fogalma, és a reklámpiac területei a könnyebb megértés érdekében. Főleg azok a területek jelennek meg amelyeket személyes példával is alá tudtam támasztani. Ilyen például a frekvenciaváltáshoz tartozó kültéri kampány megjelenése. vagy az online megjelenés. A pandémia során kialakult helyzet miatt a rádió is igyekezett a lehető legtöbb tevékenységét áthelyezni az online felületekre. A rádiók típusai is szerepelnek benne, mert megkülönböztetünk hálózatos és országos rádiót. A Rádió 1 a hálózati rádiók csoportjába tartozik.   A rádiók jogi szabályozásának vizsgálata elengedhetetlen a frekvenciaváltás megértéséhez, így több forrást felhasználva, bemutatom a váltás okát. Például azt, hogy a Rádió 1 azért nem hosszabbíthatta meg a 96.4 MHz frekvenciáját, mert túl sok büntetés került kiszabásra.   A frekvenciaváltás kampányának időtartama 2021. április 16 – 2021. május 19 között tart. A frekvenciaváltás napja ketté osztja a kampányt. Mind a kettő időszak bemutatásra kerül. A kampány első felében a kültéri megjelenésnek van nagyobb szerepe. A hallgatók érdeklődésének felkeltése céljából, ebben az időszakban a rádió a reggeli műsorvezetőit használja a plakátokon.   A kampány legfontosabb napja a váltásnak a napja, mely a Rádió 1 esetében 2021. május 04-éről 05-re történt. A rádió készült egy online eseménnyel, ami 10 órán keresztül követhető volt a social media felületeken. Az eseményt főszponzorációval támogatták. A támogató előnye a kizárólagos megjelenési forma, más termékek nem kerülnek reklámozásba.   A kampány második szakasza is bemutatásra kerül melyben a váltás utáni időszak olvasható. Itt az online felület bír nagyobb jelentőséggel, mert itt kerülnek megszólításra azok a hallgatók, akiket a rádió az első szakaszban nem tudott eljutni. Ilyen például az, hogy több reklám jelenik meg a közösségi média felületén, Facebook, Instagram, és a ma egyre többet használt Tiktok felületén.   Összességében záródolgozatom vizsgálja a sikeres 89.5 MHz frekvenciára való átállást. A folyamatot végig követtem hallgató és ott dolgozó szemmel.   A Rádió 1 marketing szempontból mindent megtett a sikeres frekvenciaváltás érdekében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Károlyi Mónika
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: marketing, marketing-kampány, marketingeszközök, marketingkommunikáció, rádió
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:08
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet