Az ösztönzésmenedzsment bemutatása a Robert Bosch Elektronika Kft.-ben

Sáfrán Bence (2021) Az ösztönzésmenedzsment bemutatása a Robert Bosch Elektronika Kft.-ben. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Sáfrán Bence RNYWA6, Záródolgozat.pdf] PDF
Sáfrán Bence RNYWA6, Záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2121. Május 12..

Download (1MB)
[thumbnail of image2021-05-12-094735.pdf] PDF
image2021-05-12-094735.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (160kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2121. Május 12..

Download (155kB)
[thumbnail of image2021-05-12-095149(1).pdf] PDF
image2021-05-12-095149(1).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2121. Május 12..

Download (406kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom témája az Ösztönzés helye az emberi erőforrás menedzsmenten belül és kapcsolata a szervezet stratégiájához. Azért választottam ezt a témakört ugyanis úgy gondolom, hogy ez egy igen bonyolult viszont izgalmas terület. Az ösztönzésen belül bemutatom az emberi erőforrás menedzsment tevékenységi körét, a motivációt azon belül is a két legfontosabb tartalom elméletet Maslow szükséglet piramisát és Herzbert kéttényezős modelljét, amelyek segítenek megérteni, bejósolni az emberi viselkedést. Majd kitérek a folyamat elméletekere, amelyek közül a megerősítés elméletetet és az elvárás elmélettel foglalkoztam bővebben. A következő nagy részegységem pedig maga az ösztönzés menedzsment. Ebben a pontban az ösztönzésmenedzsment céljait és fontosabb eszközeit mutatom be. Ösztönzési eszközökből megkülönböztetünk két féle csoportot: anyagi és nem anyagi ösztönzőket. Az ösztönzés témakörében továbbá még kitérek az ösztönzésmenedzsment elméleti felépítésére és kialakítási szempontjaira. Ebben a részegységen az utolsó nagyobb pontom a teljesítménymenedzsment, ahol a teljesítményértékelésről írok bővebben. Bemutatom az alapvető értékelési technikákat és a folyamat alapvető menetét is. Majd mindezt a gyakorlatban is bemutatom a hatvani Robert Bosch Elektronikai Kft.-n belül. Bemutattatom röviden a vállalat történetét és hatvani telephelyét. Majd foglalkozok a HR-osztályokkal, bemutatom a céljaikat és fő tevékenységi köreiket. Végül bemutatom a vállalat ösztönzési rendszerét azon belül is az ösztönzési eszközöket mutattam be részletesen. Aztán utolsó pontomhoz érve bemutatom a vállalat teljesítményértékelési rendszerét.Végül a kutatásomban a dolgozók véleményét vizsgáltam a vállalt ösztönzési rendszerével kapcsolatban. Olyan szempontokat vizsgáltam, mint a dolgozók véleménye az alapvető nem anyagi ösztönzési eszközökkel kapcsolatban, melyek azok a tényezők, amelyek motivációjukat csökkentik, illetve a dolgozók lojalitását is megvizsgáltam a vállalattal szemben. Utolsó pontomban pedig összegeztem a tapasztalataimat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dobre Elizabet
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: motiváció, munkamotiváció, ösztönzési rendszer, ösztönzésmenedzsment, teljesítményértékelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:07
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet