Az egyéni vállalkozások indításával kapcsolatos tervezési, szervezési feladatok különösen a számviteli teendőkre vonatkozóan

Schmetz Roberta (2021) Az egyéni vállalkozások indításával kapcsolatos tervezési, szervezési feladatok különösen a számviteli teendőkre vonatkozóan. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat2021.pdf] PDF
Szakdolgozat2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (20MB)
[thumbnail of záródolgozati összefoglalás.pdf] PDF
záródolgozati összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (159kB)

Absztrakt (kivonat)

Záró dolgozatom témájaként az egyéni vállalkozások indításával kapcsolatos teendők kifejtését választottam. A dolgozatom első szerkezeti egységében sorra veszem a megfelelő vállalkozási forma kiválasztásához kapcsolódó szempontokat, majd bemutatom a Magyarországon választható lehetséges gazdasági formákat, különböző tényezők alapján csoportosítva. A fejezetet a kezdő vállalkozók számára előnyös gazdasági formák megnevezésével zárom. Ezt követően a második szekcióban az egyéni vállalkozások indításával kapcsolatos teendőket részletezem. Itt említem: az egyéni vállalkozó szemelyi feltételeit, a tevékenység indítását megelőző feladatokat: tervezési, szervezési teendők majd az egyéni vállalkozás alapításának menetéről lesz szó, a tartalmi egységet az egyéni vállalkozók könyvvezetésének és nyilvántartásának bemutatásával fejezem be. A harmadik fejezetben az egyéni vállalkozók adózási lehetőségeiről lesz szó. A vállalkozói jövedelem szerinti adózását, az átalányadózást, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adóját ismertetem. Az utolsó összefoglaló részben egy konklúziót vonok le, amelyben összegyűjtöttem az egyéni vállalkozásokkal kapcsolatos előnyöket és hátrányokat. Végezetül a dolgozatomat a véleményem kifejtésével és összegző gondolatokkal zárom.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Matyej András
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adózási módok, egyéni vállalkozás indítása, egyszeres könyvvitel, KATA, piackutatási módszerek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:07
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet