Logisztikai rendszerek projektfolyamatainak menedzsmentje

Nagyné Fegyó Kitti (2021) Logisztikai rendszerek projektfolyamatainak menedzsmentje. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of DDNDEF_zarodolgozat_2021.pdf] PDF
DDNDEF_zarodolgozat_2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (2MB)
[thumbnail of 20210510_DDNDEF_Titkositasi_kerelem.pdf] PDF
20210510_DDNDEF_Titkositasi_kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (541kB)
[thumbnail of DDNDEF_Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf] PDF
DDNDEF_Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (386kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban a projektmenedzsment folyamatait mutattam be a Hörmann Pannon Software Kft. logisztikai rendszerek megvalósítási folyamatain keresztül. Ennek a témának a kidolgozásával lehetőségem nyílt jobban belelátni a projektmenedzserek és a projektteam tagjainak mindennapi munkavégzésébe, célom annak vizsgálata, hogy a cégnél milyen mértékben valósulnak meg a szakirodalmakban leírt módszerek és folyamatok. Az első felében a szakirodalmakban leírt projektmenedzsment-elméletet ismertettem több könyv segítségével a projektmenedzser feladataira és a projektfolyamatok menedzselésére helyezve a hangsúlyt, mert ezeknek a megvalósulását tudtam maximálisan megfigyelni a gyakorlati helyemen. Fontosnak tartottam kiemelni, hogy több életciklus modell került kidolgozásra az évek során (Lockyer-Gordon 2000-ben, Görög Mihály 2001-ben, Project Management Institute 2006-ban és Roland Gareis 2007-ben), illetve az évek múlásával ezek hogyan változtak, bővültek. Ezután részletesen írtam a projektmegbízás, projektindítás, projektkoordináció, projketkontrolling, projekt felfüggesztése és annak feloldása, projektzárás és projektmarketing fázisairól, megfogalmaztam a szakaszok céljait és az azokban végzendő feladatokat. Záródolgozatom gyakorlati részében a Hörmann Pannon Software Kft. működésén keresztül mutattam be a projektfolyamatok gyakorlati megvalósulását. Részletesen bemutattam egy ábra segítségével a logisztikai rendszer felépítését és működését, mert ennek ismertetése elengedhetetlen a projekt megvalósításának prezentálásához. A projektek életciklusát és a folyamatok menedzselését, illetve a projektmenedzser feladatait, felelősségét, jelentőségét a szakirodalmakban megfogalmazott információk alapján figyeltem meg és ismertettem. Zárásképpen megfogalmaztam az összehasonlítás során érzékelt észrevételeimet és javaslataimat a projektfolyamatok hatékonyságának növelésére, vagyis a cégnek véleményem szerint a projektkontrolling fázisban az értékelő lapok segítségével egyszerűbb lenne az értékelések és jelentések elkészítése, illetve indokoltnak találtam még egy projektmenedzser foglalkoztatását vagy új munkaerő alkalmazásával, vagy átképzéssel.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Baracza Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: informatikai projekt(ek), logisztika, projekt(ek), projektmenedzsment, szoftverprojektek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:06
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet