A JYSK Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetét befolyásoló makro- és mikroökonómiai tényezők és a vállalkozás elemzése több év beszámolóján keresztül

Molnár Nikolett (2021) A JYSK Kft. vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmezőségi helyzetét befolyásoló makro- és mikroökonómiai tényezők és a vállalkozás elemzése több év beszámolóján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkositasi kerelem.pdf] PDF
Titkositasi kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (340kB)
[thumbnail of BA_O_Molnár_Nikolett.pdf] PDF
BA_O_Molnár_Nikolett.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10..

Download (266kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom során a JYSK Kereskedelmi Kft. legutóbbi három lezárt üzleti évét vizsgáltam meg. Az evidens kérdéseken felül, azaz, hogy stabilan, megbízhatóan működik-e a cég, az új boltnyitások indokoltságát kutattam, illetve, hogy miként volt hatással a vírushelyzet a vállalat eredményeire. A cég rövid ismertetése és a számviteli poltikájának áttekintése után a külső környezetének a tényezőit vizsgáltam meg, politikai, jogi, gazdasági, társadalmi, technológiai és természeti szempontok számbavételével. A külső környezet után a belső, mikrokörnyezetének tényezőit is felsorakoztatta és elhelyeztem egy SWOT elemzés keretében a számukra megfelelő helyeken. A környezeti tényezők vizsgálatának befejezésével rátértem a szakdolgozatom lényegi részére az elemzésre. A mérleg átfogó elemzésével kezdtem, megvizsgáltam mind a két oldal szerkezetét és változásait. Majd a likviditást, tehát a rövid távú fizetőképességet vizsgáltam. A jövedelmezőség vizsgálatában számba vettem az árbevétel-, élőmunka-, eszköz- és tőkearányos jövedelmezőségi mutatókat, mert ezeket véltem a legfontosabbnak a vállalat szempontjából. A hatékonyság elemzése során az eszközök és az élőmunka hatékonyságát vizsgáltam meg tüzetesebben. Végül pedig az ország területi bevételei közül kiemeltem az éves szinten legjobban és legrosszabbul teljesítő szegmenseket, illetve az online értékesítéseket és ezeket vetettem össze egymással.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Németh Krisztina
Belső
főiskolai docens; Számvitel Tanszék; PSZK
Virág-Szalay Nikoletta
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beszámoló(k) elemzése, hatékonyság elemzése, jövedelmezőség elemzése, komplex elemzés, pénzügyi helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:05
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet