Rendelés-feldolgozás és az értékesítés folyamatának ismertetése egy logisztikai KKV bemutatásán keresztül

Szabolcsi Amarilla Ivett (2021) Rendelés-feldolgozás és az értékesítés folyamatának ismertetése egy logisztikai KKV bemutatásán keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Rendelés-feldolgozás és az értékesítés folyamatának ismertetése egy logisztikai KKV bemutatásán keresztül.pdf] PDF
Rendelés-feldolgozás és az értékesítés folyamatának ismertetése egy logisztikai KKV bemutatásán keresztül.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 06..

Download (8MB)
[thumbnail of titkosítási kérelem.pdf] PDF
titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (474kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás kész.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás kész.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 06..

Download (429kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája a rendelés-feldolgozás, valamint az értékesítés bemutatása egy logisztikai középvállalkozás példájára építve. A záró dolgozatom megírása során felhasználtam sok, a kötelező szakmai gyakorlat során elsajátított új ismeretemet, tapasztalatomat. A bevezetésben olvasható, hogy miért éppen erre a témára esett a választásom, amikor arról kellett döntenem, hogy miről írom a dolgozatom. Ezt követően a témám elméleti hátterét mutatom be részletesebben. Írok a logisztika néhány jellemzőjéről, kiemelve az értékesítéshez kötődő területeket. Bemutatom, hogy milyen kapcsolatban áll egymással a logisztika és a marketing területe, a vevőkiszolgálásról is, valamint kifejtem, hogy miért jelentős a vevői igények felismerése, azoknak a biztosítása az értékesítési folyamat megvalósulása során. Ezeket követően bemutatom a rendelés-feldolgozás folyamatát a logisztikában. A következő nagyobb téma, amelyet dolgozatomban kifejtettem, a napjainkat jelentősen befolyásoló vírus hatása a logisztika szállítmányozásra vonatkozó területeire. Fontos megemlíteni a szolgáltatások és termékek értékesítése közötti különbségeket. Ezeket marketing oldalról közelítem meg a záró dolgozatom következő részében. Miután ismertettem a témám elméleti háttarét, áttérek annak gyakorlati megvalósulására a Ghibli Szállítmányozási Kft esetén. Először a marketing értékesítésben játszott kiemelt szerepéről olvasható a dolgozatomban. Ezt követően rátérek magára a rendelés-feldolgozás folyamatára a cégnél. Lépésenként ismertetem azt, kiemelve egy-egy fontos mozzanatot az egyes részeknél. A folyamat megvalósításában szakmai gyakorlatom során nekem is jelentős szerepem volt, így saját tapasztalatokat is bele tudtam építeni dolgozatomba. A cég másik szolgáltatásáról, a raktározásról is írtam néhány gondolatot. Fontos volt kiemelni a kommunikáció szerepét is, hiszen az értékesítés egész folyamata során mind a cégen belül zajló, mind az ügyfelekkel való kommunikáció nagy jelentőséggel bír. A folyamat ismertetése után bemutatom az értékesítést támogató informatikai rendszereket. Kitérek az újítást jelentő Salesforce és a merevebb Selexped összehasonlítására is. Az előbbi teljeskörű bevezetése sok időt spórol meg a dolgozók számára, amelyet korábban adminisztrációs munkára kellett fordítaniuk. Ismertetem a Ghibli márkaismertség és médiahasználat felmérése című kérdőív eredményeit is, amelyekből levonom a vevői igényekre vonatkozó következtetéseket. Ezek az eredmények rámutatnak a cégnél már jól működő elemek hatékonyságára is. Végül az összegzésben olvashatók összefoglaló gondolataim, tapasztalataim, valamint észrevételeim a Ghibli Szállítmányozási Kft-nél töltött gyakorlatom során tapasztaltakról. Megállapítottam, hogy miben valósultak meg az egyetemen tanultak a cégnél, illetve javaslatokat tettem arról, hogy milyen területeken kellene fejlődnie a vállalkozásnak ahhoz, hogy még sikeresebbé válhasson.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Danku Dávid
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: értékesítés, logisztika, rendelés-feldolgozás, szállítmányozás, vevőkiszolgálás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:04
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet