Gazdasági IT architektúra bemutatása

Putnoki Bence (2021) Gazdasági IT architektúra bemutatása. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 07..

Download (3MB)
[thumbnail of titkosítási kérelem.pdf] PDF
titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (374kB)
[thumbnail of Összefoglalás.pdf] PDF
Összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 07..

Download (402kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban egy olyan struktúrát vizsgáltam meg, amely sikeresen működik és kiszolgálja a bankot és az ott dolgozókat. Bemutattam, hogy a pénzintézetnek milyen logisztikai gondokkal kell megbirkóznia. Feltártam, hogy milyen eszközöket használnak napjainkban is, és hogy csináltak meg egy ilyen alkalmazást, ennek programozása milyen nehézségekkel járt. Az alkalmazás segítségével képesek vagyunk adott ügyfeleket szerződtetni. Szakdolgozatomban megválaszoltam a Bevezetésemben megfogalmazott kutatási kérdéseimet, azaz ismertettem az üzleti folyamatot, melyre megoldást kínál a Kisalkalmazás és bemutattam a Kisalkalmazás alap működését. Igazából erre a problémára több jó megoldás is lehetséges lett volna. Viszont ez volt a legegyszerűbb és sokkal költség hatékonyabb megoldásnak bizonyult, mint azt előre elképzelték. Valószínűleg ez lehetett a mérvadó indoka annak, hogy miért nem vásároltak más programozó cégektől egy kész alkalmazást. Ráadásul a lejegyzett igényeknek teljes mértékben megfelel. Mint minden rendszernek, ennek is megvan a maga szépség hibája, de ezzel is új kapuk nyíltak meg a fejlesztés útján. A jövőben lehetne automatizálni még, ezzel jobban felgyorsulna a folyósítás. Lehetne sorolni a hibáit is, viszont a mai alapköveteléseknek, hogy a bankban dolgozóknak a munkáit megkönnyítse, arra jelenleg tökéletes. Majd a későbbiekben lehet pont ez lesz egy diáknak a témája, hogyan lehet tovább és még gyorsabbá fejleszteni ezt a működő architektúrát.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Flóra Hoffmann
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adatbázis, adatrögzítés, agrárfinanszírozás, ajánlatok elbírálása, bank, banki finanszírozás, banki hitelbírálat, Excel, Visual Basic
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:03
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet