Folyamatmenedzsment-támogató megoldás cseréje nagyvállalati környezetben

Sineger Máté (2021) Folyamatmenedzsment-támogató megoldás cseréje nagyvállalati környezetben. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Folyamatmenedzsment-támogató megoldás cseréje nagyvállalati környezetben.pdf] PDF
Folyamatmenedzsment-támogató megoldás cseréje nagyvállalati környezetben.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 13..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem 2021.pdf] PDF
Titkosítási kérelem 2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (59kB)
[thumbnail of BA_O_Sineger_Máté.pdf] PDF
BA_O_Sineger_Máté.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 13..

Download (532kB)

Absztrakt (kivonat)

A mai felgyorsult világunkban már szinte elengedhetetlen a technológiával való együttélés. Egyrészt számunkra is, mint magánszemélyek, de még inkább a vállalatok számára, ha versenyképesek szeretnének maradni. Ezért vitathatatlan, hogy ha egy közép-európai vállalatot nézünk, cégmérethez - profilhoz igazodó mértékben mindenképpen kell, hogy rendelkezzenek megfelelően felépített, jól strukturált informatikai rendszerrel. Számos olyan alkalmazás érhető el a cégek számára, amely biztosítja az alaptevékenységük ellátását, elősegíti a növekedésben, a teljesítmény optimalizálásában, a jobb hatékonyság elérésében. Ilyenek például a vállalatirányítási rendszerek, ügyfélkiszolgáló alkalmazások, általános ügyviteli rendszerek, döntéstámogató rendszerek, logisztikai rendszerek, gyártástámogatási rendszerek, folyamatkezelő rendszerek. Ezen rendszerek elérhetőek kulcsrakész szoftvertermékek formájában vagy egyedi fejlesztéssel megvalósítható módon, illetve a kettő kombinációjával, a kulcsrakész megoldások egyedi fejlesztésekkel történő testreszabásával. A fenti rendszerek közül pedig a folyamatkezelő rendszerek elemzését érinti a szakdolgozatom. Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a belső folyamatainak támogatására fordított energia, erőforrás jó befektetés a vállalat hatékonyabb működése érdekében. A cég sajátosságainak függvényében ez lehet folyamatszabályozási eljárások bevezetése, belső szabályozások készítése, illetve különböző szolgáltatásokkal rendelkező folyamatkezelő rendszer bevezetése is.  Már bevezetett működő rendszer esetében pedig a folyamatosan változó belső és külső elvárások, igények indokolják a meglévő rendszer fejlesztését. A cégek döntéshozóinak sok esetben mérlegelni kell, hogy a meglévő rendszer fejlesztése kifizetődő-e hosszú távon, kielégíti-e még a fellépő igényeket és képes-e teljesíteni a jövőbeni elvárásokat. Előfordul, hogy a fejlesztések helyett új rendszer bevezetése mellett döntenek.Szakdolgozatom célja egy valós, élő környezetben működő folyamatkezelő rendszer kiváltásának vizsgálata, egy rugalmasabb, több szolgáltatást biztosító, a vállalat igényeit középtávon is kielégítő rendszerrel.Szakdolgozatomban ki szeretnék térni rövid elemzés erejéig az üzleti folyamatokra, a hozzájuk kapcsolódó folyamatmenedzsment eljárásokra, és a folyamattámogató eszközök tulajdonságaira. Elemzem a Telenor jelenlegi folyamatkezelő rendszerét, valamint azt, hogy milyen gazdasági és technológiai körülmények indokolták a rendszer kiváltását. Bemutatom a kiválasztás lépéseit, a döntést befolyásoló tényezőket, és a választott rendszer tulajdonságait annak előnyeivel és hátrányaival a jelenlegi rendszerhez képest. Rámutatok továbbá, hogy milyen egyéb fejlesztési lehetőségek rejlenek az új rendszerben. Ezek mellett, egy rövid kitekintést teszek, amelyben alapjaiban véve azt vizsgálom és hasonlítom össze, hogy a kiválasztott rendszer a többi konkurens folyamatkezelő rendszerrel szemben milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Farkas József Miklós
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Szigili Krisztina
Belső
Mestertanár; Gazdaságinformatika Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: BPM rendszerek, folyamat, folyamatkezelés, közép- nagyvállalat, rendszer csere
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:02
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet