A VSSB Zrt. likviditásának elemzése az elmúlt 5 év (2016-2020) adatai alapján

Péter Lászlóné (2021) A VSSB Zrt. likviditásának elemzése az elmúlt 5 év (2016-2020) adatai alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat_Péter_Lászlóné_JNGVII_javitott.pdf] PDF
Szakdolgozat_Péter_Lászlóné_JNGVII_javitott.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)
[thumbnail of Összefoglaló_Péter_Lászlóné_JNGVII.pdf] PDF
Összefoglaló_Péter_Lászlóné_JNGVII.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (320kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom témájának a VSSB Zrt.-t választottam, azt a vállalkozást, ahol szakmai gyakorlatomat is töltöttem. A VSSB Zrt. a Vodafone Group részeként pénzügyi szolgáltatói tevékenységet végez a Vodafone csoport tagjainak, támogatva a helyi piacokat. A beszámolómban bemutattam a VSSB Zrt. megalakulásának és működésének feltételeit, ismertettem beszámolási kötelezettségét és tevékenységét. A VSSB Zrt. zártkörű részvénytársaság formában működik, részvényt nem bocsát ki. Beszámolási kötelezettsége van, minden évben köteles éves beszámolót készíteni és könyvvizsgálatra is kötelezett. A vállalkozás a Magyarországon megszokottól eltérően nem adott év december 31-ét tekinti fordulónapnak, hanem március 31-ét, az Egyesült Királyság-beli anyavállalathoz hasonlóan. A VSSB Zrt. a VOIS hálózat részeként törekszik a folyamatos bővülésre, azáltal, hogy egy adott országból a lehető legtöbb tevékenységet szervezi ki, mely nagyban segítheti a cégcsoport egyre hatékonyabb működését. A munkám során közös csapatmunkával támogathatom a németországi piacot, közvetve növelhetem a vállalati ügyfelek elégedettségét azzal, hogy a sales menedzsereknek biztosítom a mindennapi munkájukhoz szükséges információkat. A dolgozat második felében a VSSB Zrt. példáján keresztül ismertettem a leggyakoribb likviditási mutatókat, az elmúlt 5 év (2016-2020) adatát felhasználva rövid elméleti áttekintést követően, oszlop és pontdiagramon ábrázoltam és elemeztem segítségükkel a vállalkozás likviditását. A VSSB Zrt. likviditása megfelelő, sőt messze túlszárnyalja az elvárt értéket. Ez köszönhető annak, hogy nem folytat készletgazdálkodást és kizárólag szolgáltatói tevékenységet végez kapcsolt vállalkozásoknak, tehát azokkal szemben merül fel a legtöbb követelés és kötelezettség is. Egyéb eszközei és forrásai a „fizikai” működéséből adódnak. A jelenlegi járványhelyzet arra is rávilágított, hogy a jövőben is megoldható az otthoni munkavégzés, ami tovább javíthatja a vállalkozás likviditását.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lutzer Domokos
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: beszámolási kötelezettség, likviditás, mutatószámok, szolgáltatás, vállalkozás bemutatása, vállalkozások tevékenysége
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Nov. 05. 13:01
Utolsó módosítás: 2021. Nov. 05. 13:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet