A Józsefváros Kártya kedvezménynyújtó szolgáltatás jelenlegi állapotának elemzése, marketingtevékenységének és fejlesztési lehetőségeinek kidolgozása

Méreg Amadea Éva (2021) A Józsefváros Kártya kedvezménynyújtó szolgáltatás jelenlegi állapotának elemzése, marketingtevékenységének és fejlesztési lehetőségeinek kidolgozása. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Záródolgozat - Méreg Amadea Éva.pdf] PDF
Záródolgozat - Méreg Amadea Éva.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (935kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom témájának a kerületben 2012 óta működő Józsefváros kártya jelenlegi állapotának, a jövőbeni népszerűsítésének és fejlesztési lehetőségeinek vizsgálatát választottam. Elsősorban azért erre a témára esett a választásom, mert az önkormányzatnál végzett munkám során megkértek, hogy vizsgáljam meg a kártya jelenlegi állapotát, hogy képet kapjon az új vezetőség a fennálló helyzetről. A dolgozatom megírásához szekunder és primer kutatást végeztem. A szekunder kutatás segítségével megismerkedtem a téma elméleti hátterével. A marketing mix eszközrendszer és a HIPI-elv segítségével felmértem a szolgáltatás tulajdonságait. A primer kutatás során a kvantitatív kutatási módszert alkalmazva 23 kérdésből álló kérdőívet készítettem, melyben a kártyával kapcsolatos fogyasztói szokásokat mértem fel, a téma szempontjából fontos demográfiai kérdésekkel kiegészítve. Mutatók és gyakoriság függvény segítségével elemeztem a kérdőív eredményeit. Kereszttáblás elemzéseket is végeztem, amikből megállapítottam, hogy a kérdőívet kitöltők egyes demográfiai adatai befolyásolják-e a kérdésekre adott válaszaikat. Ezek után a kérdőív szöveges válaszait fogom mélyinterjú elemzés segítségével kiértékelni. Majd megvizsgáltam a marketingkommunikációs eszközöket, amelyekkel a kártya ismertségét lehetne elérni. Végül pedig a kutatási eredményeim alapján, javaslatot teszek a kártya népszerűsítésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kérdőíves felmérés, marketingkommunikáció, nonbusiness marketing, szolgáltatásmarketing, városkártya
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 23. 10:54
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 23. 10:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet