A projektfinanszírozás sajátosságai egy megvalósult projekt példáján

Angalét Ákos (2021) A projektfinanszírozás sajátosságai egy megvalósult projekt példáján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Angalét Ákos_végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat_Angalét Ákos_végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2024. Május 13..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (64kB)
[thumbnail of Angalét Ákos temavazlat-es-osszefoglalas.pdf] PDF
Angalét Ákos temavazlat-es-osszefoglalas.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2024. Május 13..

Download (373kB)

Absztrakt (kivonat)

Magyarország az Európai Unióhoz történő csatlakozása óta egyre több közösségi támogatásban részesül, amire nemcsak az önkormányzatok, hanem vállalkozások is pályázhatnak. A környező nemzetközileg elismert speciális gépjárműgyártó cégek erős piaci pozíciója, folyamatosan fejlődő technológiái mellett nehéz felvenni a versenyt. A BM HEROS ezeket a tényezőket felmérve és figyelembe véve eredményesen működik mind hazai, mind nemzetközi piacokon. Ha fejleszteni szeretnénk, illetve korszerűsíteni a meglévő akár gépjárműfecskendő, akár mentőautó állományunkat, mindezt 100%-ban magyar tulajdonú erőforrással, ahhoz elengedhetetlen a meglévő technológia fejlesztése, emellett folyamatosan fejlődnie kell és továbbra is innovatívnak kell maradnia. Ennek okán dolgozatomban betekintést nyújtok, hogy miképp alakul ezen piaci szegmens hazánk meghatározó szereplőjének szemszögéből.   Szakdolgozatom elkészítésekor először áttekintettem a szakirodalmakat, különös tekintettel a projektmenedzsment szemléletéről, működéséről és annak térhódításáról. Elengedhetetlen a téma megismerése, mielőtt a tárgyban szereplő eseményekkel megismerkednénk. Felállítottam egy hipotézist miszerint, miért volt szükséges a tárgyalt cégcsoportnak egy új gyártócsarnok megépítésére.   A projekt nemcsak a cégcsoport, hanem a magyar nemzetgazdaság szempontjából is kiemelten fontosnak bizonyult. Látva az eredményeket büszkék lehetünk, hogy magyar forrásból alkottunk valami újat, ezesetben új, a katasztrófavédelemhez szorosan kapcsolódó járműveket.   A további részekben kibontottam és szemléltettem, hogy minden részletében megismerjük a projektberuházás fontosságát, nemcsak elméleti, hanem gyakorlati szempontból is.   Végül értékeltem a beruházást és látható, hogy milyen professzionális, a mai kornak megfelelő üzemet hoztunk létre, ahol még sok-sok érdekes jármű fog megszületni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel (BA) Táv

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Nagy Gyula
Belső
főiskolai tanár; Pénzügy Tanszék; PSZK
Nyitrainé Bencze Dóra
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beruházási projektek, projekt(ek), projektfinanszírozás, projektmenedzsment, projektvizsgálat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:13
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet