Kis-és Középvállalkozások banki kapcsolatai és a pénzintézeti bankok összehasonlítása

Berta Virág Mónika (2021) Kis-és Középvállalkozások banki kapcsolatai és a pénzintézeti bankok összehasonlítása. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat.pdf] PDF
Záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2121. December 31..

Download (1MB)
[thumbnail of V.Titkosítási kérelem.pdf] PDF
V.Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (45kB)
[thumbnail of Szakdolgozat összefoglalás.pdf] PDF
Szakdolgozat összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2121. December 31..

Download (335kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutattam a metALCOM Zrt-t, a céget ahol a szakmai gyakorlatomat töltöttem. Beszámolómban kitértem rá, hogy milyen tevékenységekkel foglalkozik a vállalat.A szakmai gyakorlati naplómban vezetett feladataimat részletesebben kifejtettem. A beszámolóm további részében bemutattam a bankot. Kifejtettem a bank fogalmát, számlanyitás feltételeit, alapvető kockázatait és az aktív-és passzív bankügyleteket. A metALCOM Zrt-nek az UniCredit Banknál és az Erste Banknál vannak bankszámlái. Az Erste Bank egy régebbi ajánlatát fogadta el a cég, amit én be is mutattam.Záró dolgozatomban megfogalmaztam témaválasztásom okát. Bővebben kitértem a bank több évszázaddal ezelőtti kialakulására és fogalmára. A Magyarországon kialakuló egyszintű és kétszintű bankrendszert is bemutattam, felépítését ábrákkal együtt. Felsoroltam a Magyar Nemzeti Bank szervezeti felépítését és feladatait. Számviteli és pénzügyi szempontból is megvizsgáltam az aktív és passzív időbeli elhatárolást. Sok érvet felhoztam a bankszámlanyitás előnyeire és hátrányaira, számlanyitás feltételeire. Bankok ajánlatainak összehasonlítására találtam az interneten egy bizonyos Bank360 Kalkulátor elnevezésű alkalmazást. A metALCOM Zrt. elfogadott az Erste Bank által küldött kedvezményes lakossági bankszámla vezetési ajánlatot a munkavállalók részére. Ennél a résznél bővebben kifejtettem a kedvezményes szolgáltatásokat, hiteleket, személyi kölcsönöket, megtakarításokat és befektetéseket.Végezetül záró dolgozatomban összehasonlítottam a pénzintézeti bankokat több szempont alapján.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Monoriné Csanádi Krisztina
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ajánlattétel, ábrák, bankok, bankszámlanyitás, hitelintézetek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:10
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet