Vállalati ügyfélkezelés és számlavezetési folyamatok a Budapest Banknál

Boros Petra Krisztina (2021) Vállalati ügyfélkezelés és számlavezetési folyamatok a Budapest Banknál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat.pdf] PDF
Záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 12..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (42kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK_végleges.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK_végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 12..

Download (226kB)

Absztrakt (kivonat)

Vállalati ügyfélkezelés és számlavezetési folyamatok a Budapest Banknál Boros Petra Krisztina Pénzügy és számvitel, Vállalkozási szakirány Magyarország és a világ gazdaságában is a hitelkereskedelmi bank meghatározó szerepet tölt be. Számos gazdasági szereplőnek teremt munkahelyet, mellyel a megélhetésüket tudja biztosítani, valamint hozzájárul az adott országbeli bruttó nemzeti jövedelemhez is.Jelen dolgozatomban a fent említett kereskedelmi bank területén tevékenykedő Budapest Bank Zrt. vállalati üzletágának kutatását fogom elvégezni. A tanulmányom célja, hogy megvizsgáljam a vállalat teljes gazdasági helyzetét, az elvégzett analízis során kapott eredményeket elemezve feltárjam a vállalat lehetséges problémáit az ügyfélkezelés és számlavezetés kapcsán. A társaság vizsgálatán keresztül bepillantást nyerhetünk a kereskedelmi szféra működési konstrukciójáról, törvényi szabályozásáról, fő tevékenységéről. Az elméleti bekezdésekben ki fogok térni a Bank új tulajdonosára, mely 2020 év végétől a Magyar Bankholding Zrt. Ezután az általános és vállalati szektor ismertetőire térek ki, ezen belül arra is, hogy milyen típusú vállalatok érdekeltek ebben. Későbbiekben taglalni fogom a számlanyitás előzményeit, melyet három fő pontban foglaltam össze: Árazás, Ajánlat és Szerződés. Az  elemzés keretein belül kitérek a jelenlegi vírushelyzet kihatásaira. Részletezni fogom külön pontban az bankkártyák típusait, előnyeit és hátrányait. Az elméleti részt az Budapest Bank Zrt. számlamegszüntetési folyamatával, illetve a formanyomtatványok bemutatásával zárom. Beszélni fogok még a társaság jövőbeni terveiről, elképzeléseiről. Az átfogó elemzés elvégzését követően javaslatokat teszek a vállalat jövőbeni működésének fenntartása érdekében. Az utolsó pontban összefoglalom a dolgozatból levonható konklúziókat. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank integrációjával 2023-tól Magyarország lakosait és vállalkozásait már egy egységes pénzintézet szolgálja ki, amely tervei szerint átformálja a bankokról kialakult hagyományos képet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy János Sebestyén
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: banki rendszerek, bankszámlanyitás, folyószámlavezetés, kis- és középvállalkozás - KKV, ügyfélkapcsolat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:08
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet