A Héger Audit Kft. bemutatása és szervezeti fejlesztése

Felső Viktor (2021) A Héger Audit Kft. bemutatása és szervezeti fejlesztése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat BGE.pdf] PDF
Szakdolgozat BGE.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (908kB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (108kB)
[thumbnail of Összefoglaló.pdf] PDF
Összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (179kB)
[thumbnail of aláírási címpéldány.pdf] PDF
aláírási címpéldány.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglaló Szerintem a 14 hetes szakmai gyakorlatom alatt sikerült belelátnom, hogyan is működik egy könyvelő cég. Megismerkedhettem a szervezeti felépítésekkel, milyen formában alapíthatóak, milyen jogi útja van ennek, illetve számos érdekes dologgal. Ami talán meglepetésként ért, hogy mennyire rá van kényszerítve az ember a technológiára, hiszen enélkül nem tudna működni a világ szervezeteinek nagy része. Érdekes volt megtapasztalni mások véleményét, hogy mit is gondolnak erről az egész szakmáról, úgy, hogy már valaki több mint 20 éve csinálja, majd jövök én a frissen feltörekvő, tapasztalattal nem igen rendelkező egyén és látni mennyire másként tekintenek erre ennyi idő után. Óriási tapasztalattal rendelkező emberektől lehet a legtöbbet tanulni. Minden szervezetnek van egy megszokott stílusa, körforgása, ami alapján élik az életüket. Ha valahol eltölt az ember, több mint 3 hónapot, akkor ő is ugyan úgy elkezdi ezeket a jellemvonásokat felvenni, beleszokik ezekbe a folyamatokba és így szinte teljesen eggyé tud válni vele, nem lesz számára közömbös, inkább magáénak érzi az ember. Jó volt a gyakorlati feladatokba ültetni az iskolapad mögött megtanult dolgokat. Ilyenkor bánhatja az ember, ha nem figyelt órán, hiszen itt lenne szükség az órán elhangzottakra igazán. Nagyszerű volt az itt eltöltött idő. Mindig is kedves emlékként fogok visszagondolni, hiszen rengeteg mindent megtanultam, legyen az könyvelés vagy éppen vezetési stílusok, technikák, szervezeti.  Záródolgozatom központi témája a szervezetekről szólt. Beszámoltam a szervezetek formájáról, struktúrájáról, felépítéseiről. A mai világban rendkívüli tényező, hogy minden vállalat a számára maximálisan legoptimálisabb formában tudjon működni, hiszen úgy tud a legeredményesebb lenni. Feladatom célja tehát az volt, hogy megismerjem a szervezetek mindenféle lehetséges formáját és felépítését, majd a tanultakat átvigyem a gyakorlatba. A szervezet elemzése és vizsgálata során elmondható, hogy egy jól működő sikeres vállalkozás, amiben, ha kisebb módosításokat hajtunk végre, akkor talán még eredményesebb tudna lenni. Nagyszerű volt a munkaerőpiacra kikerülni és gyakorlati tapasztalatot szereznem. Mindenkinek remélem, hogy hasonlóan kellemes környezetben tud elhelyezkedni, mint amilyenben nekem is részem volt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Héger József
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fejlesztés, gazdákodás, könyvelés, menedzsment, szervezet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:07
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet