A gazdálkodó szervezetvezetési – irányítási rendszere, döntési mechanizmusa, hatásköri megosztása, alkalmazott vezetési stílus.

Bürger Patrik Zoltán (2021) A gazdálkodó szervezetvezetési – irányítási rendszere, döntési mechanizmusa, hatásköri megosztása, alkalmazott vezetési stílus. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Bürger Patrik Zoltán záro dolgozatt.pdf] PDF
Bürger Patrik Zoltán záro dolgozatt.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Záró dolgozat összefoglalás.pdf] PDF
Záró dolgozat összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (228kB)

Absztrakt (kivonat)

A záró dolgozat témája: „A gazdálkodó szervezetvezetési – irányítási rendszere, döntési mechanizmusa, hatásköri megosztása, alkalmazott vezetési stílus”. Azért esett a választásom erre a témára, mert mindig is érdekelt a vállalkozások működése, és ez a téma teljes egészében lefedi a cégek minden napi feladatait és kihívásait.A szakmai gyakorlatomat egy építőipar szektorban tevékenykedő kis és- középvállalkozásnál végeztem el. Itt lehetőségen nyílt az egyetemen tanult elméletet a gyakorlatban alkalmazni.Feladataim közé tartozott az anyagbeszerzés,a szállítmányozás, a kapcsolattartás a megrendelőkkel,illetve a beszállítókkal. EZ idő alatt rendkívül sokat fejlődtem a kommunikáció terén.Érdekes volt számomra gyakorlatban tapasztalni a választott témám gyakorlati megvalósulását.A vezetés legnagyobb feladata, hogy a vezető felismerje az alkalmazottak legnagyobb értékeit, illetve szükségleteit és ezeket összekapcsolni a hatékony működés érdekében.A gazdálkodó szervezetek vezetését méretük alapján különböztettem, és vizsgáltam meg a működésük különbségeit. Két csoportra bontottam: multinacionális vállalkozásokra és a kis és közép vállalkozások szektorára. A záródolgozatomban a modern kis és középvállalkozások irányítási rendszerét mutattam be az elmélet gyakorlati megvalósulása által. A gazdálkodó szervezetek milyen működési szerkezetet alkalmaznak, hogyan építik fel a döntési útjukat milyen tervezési folyamatok mennek végbe egy döntés meghozatal előtt. A döntési jogkör alapján bemutattam az adott munkavállaló milyen beosztásban dolgozik az adott vállalkozásnál.Bemutattam, hogy milyen esetekben érdemes alkalmazni az szervezeti egységeket a vállalatoknál, rámutattam, hogy milyen nehézséggel szembesülnek a cégek a szervezeti egységek kiépítése során.Az ugrás szerű technikai fejlődés eredménye képen, a vállalatok adatai, vagy akár a napi tevékenységük is felkerülhetnek a világhálóra, ezért újabb kihívással szembesülnek a vállalatok , mivel az információk mindenki számára hozzáférhetőek, ennek következtében a piaci verseny is kiélezettebbé vált.A vállalatok vezetőinek fontos feladata, hogy az alkalmazottak számára a legmegfelelőbb vezetési stílust válasszák, mivel a hatékony munka végzéshez elengedhetetlen a megfelelő munkahelyi légkör megteremtése. Hiszen, ez hozzájárul a munkavállalók kiváló teljesítményéhez, ami elengedhetetlen a cég fejlődéséhez.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tóth István
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Bark-fer-ép kft., cégvezetés, gazdálkodás irányítás, vezetési stílus(ok), vezetési stratégia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:07
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet