LEAN folyamatok bevezetése a termelésbe

Kiss Norbert (2021) LEAN folyamatok bevezetése a termelésbe. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat Kiss Norbert.pdf] PDF
Záródolgozat Kiss Norbert.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (548kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK Kiss Norbert.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK Kiss Norbert.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (100kB)

Absztrakt (kivonat)

Kiss Norbert vagyok a Budapesti Gazdasági Egyetem FOSZK Gazdálkodás Menedzsment szakos hallgatója. Záródolgozatom témájaként a “LEAN folyamatok bevezetése a termelésbe”folyamat leírását  választottam. Azért esett a választásom erre a témára, mert a munkahelyemen részt vehettem a LEAN szemlélet megjelenésében és bevezetésében. Jómagam a Fornetti KFT csapatát erősítem már 17 éve, csomagolóból indulva jutottam el a gyárigazgatói pozícióig. Részese lehettem, ahogy egy lelkes Magyar pékmester Palásti József, garázs pékségét közép Európa  vezető fagyasztott pékárú franchise rendszerévé fejlesztette. Testközelből éltem meg ahogy a sikeres családi vállalkozás beolvad a világ harmadik legnagyobb élelmiszergyártó multinacionális vállalatába az Aryzta AG-be. Egy multinacionális cég tagjává válni nagy változást jelent, hisz ezek a nagyvállalatok alapvetően más szemléletet és értékrendet képviselnek. Az alapvetően családias légkört egy feszesebb, minden folyamatot mérő és folyamatosan monitorozó vállalati kultúra váltja fel. Ahhoz, hogy az ember sikeresen beilleszkedjen és elsajátítsa az új szemléletet, folyamatosan ki kell lépnie a komfortzónájából és nyitottnak kell lenni a változásokra. Az első és legfontosabb változás ami történt az a LEAN szemlélet megjelenése a mindennapjainkban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Komróczki Zoltán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ábrák, élelmiszergazdaság, élelmiszeripar, élelmiszeripari vállalkozások, lean alapelvek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:07
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet