Kiss Norbert (2021) LEAN folyamatok bevezetése a termelésbe. Pénzügyi és Számviteli Kar.
PDF
Záródolgozat Kiss Norbert.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (548kB) |
|
PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK Kiss Norbert.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (100kB) |
Absztrakt (kivonat)
Kiss Norbert vagyok a Budapesti Gazdasági Egyetem FOSZK Gazdálkodás Menedzsment szakos hallgatója. Záródolgozatom témájaként a “LEAN folyamatok bevezetése a termelésbe”folyamat leírását választottam. Azért esett a választásom erre a témára, mert a munkahelyemen részt vehettem a LEAN szemlélet megjelenésében és bevezetésében. Jómagam a Fornetti KFT csapatát erősítem már 17 éve, csomagolóból indulva jutottam el a gyárigazgatói pozícióig. Részese lehettem, ahogy egy lelkes Magyar pékmester Palásti József, garázs pékségét közép Európa vezető fagyasztott pékárú franchise rendszerévé fejlesztette. Testközelből éltem meg ahogy a sikeres családi vállalkozás beolvad a világ harmadik legnagyobb élelmiszergyártó multinacionális vállalatába az Aryzta AG-be. Egy multinacionális cég tagjává válni nagy változást jelent, hisz ezek a nagyvállalatok alapvetően más szemléletet és értékrendet képviselnek. Az alapvetően családias légkört egy feszesebb, minden folyamatot mérő és folyamatosan monitorozó vállalati kultúra váltja fel. Ahhoz, hogy az ember sikeresen beilleszkedjen és elsajátítsa az új szemléletet, folyamatosan ki kell lépnie a komfortzónájából és nyitottnak kell lenni a változásokra. Az első és legfontosabb változás ami történt az a LEAN szemlélet megjelenése a mindennapjainkban.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Menedzsment Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | ábrák, élelmiszergazdaság, élelmiszeripar, élelmiszeripari vállalkozások, lean alapelvek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 10:07 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 10:07 |
Actions (login required)
Tétel nézet |