A banki hitelezési folyamat lépései

Iván Fanni (2021) A banki hitelezési folyamat lépései. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of output.pdf] PDF
output.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (1MB)
[thumbnail of Pecsétes kérelem.pdf] PDF
Pecsétes kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (232kB)
[thumbnail of Összefoglalás klassz.pdf] PDF
Összefoglalás klassz.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (427kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom első felében, a szakmai beszámoló részben, bemutatom a CIB Bank történetét röviden, a bankszámláit magánszemélyek, kisvállalkozók, illetve nagyvállalatok részére. Az ezekhez tartozó bankkártyákat is bemutatom. Ezen felül a kisvállalatoknak és nagyvállalatoknak nyújtható hitelekről is írtam. A második felében kitérek a magánszemélyeknek adható hitelekre, bemutatom kik igényelhetik és milyen feltételekkel. Majd ezután egy Babaváró Hitel bírálatát írom le, az igényléstől a folyósításig. Részletesen leírom, hogyan indul a hiteligénylés, milyen kritériumoknak kell megfelelnie az ügyfeleknek, a bankfiókos munkatárs hogyan és milyen dokumentumokat készít elő, hova csatolja fel, hogy a bírálat többi munkatársa is elérje. A döntés-előkészítésen dolgozók munkájáról is részletesen beszámolok, hogyan készítik elő az ügyleteket a következő lépéshez, milyen lekérdezéseket végeznek el, melyekből kiderül az ügyfelek előélete és az adósminősítést is elvégzik, melyből megállapítható, hogy az adott házaspár megfelel-e a banki szabályainknak. Majd végül hosszasan fejtem ki a bíráló munkáját, amely az adatok ellenőrzésén keresztül, az ügylet minden kis részletét ellenőrzi, és a végén dönt, az ügylet jóváhagyható vagy épp elutasítható. Csak abban az esetben dönthet a jóváhagyás mellett, ha minden kétséget kizáróan biztos abban, hogy méltók az adósok az igényelt hitelösszegre. Az utolsó pont a fiókos utómunkálatainak leírása, akár elutasítás, akár jóváhagyás szempontjából. Ezzel a záró dolgozattal azt mutatom be, mennyire aprólékos munka ez, mennyire oda kell figyelni, mert ha csak egy kicsi dolgot nem veszünk észre, máris olyan ember kezébe jut egy összeg, aki akár vissza sem tudja fizetni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
László Ilona
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatok, banki hitelbírálat, döntéselőkészítés, hitelek, számla
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:07
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet