Az információrendszer szerepe és kiaknázatlan lehetőségeinek feltárása egy kisvállalat esetében a kereskedelmi szférában

Fűfa Ferenc Bence (2021) Az információrendszer szerepe és kiaknázatlan lehetőségeinek feltárása egy kisvállalat esetében a kereskedelmi szférában. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_FB.pdf] PDF
Szakdolgozat_FB.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (959kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (201kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban részletesen kifejtem, hogy míg a Mi Tech Magyar Kft.-nél dolgoztam milyen sikereket értünk el, valamint a nehézségekről is írok, melyeket csapatszinten meg kellett oldanunk. A vállalat hivatalos Xiaomi viszont eladó, mely okostelefonokat, okos otthon eszközöket, valamint számos elektronikai termékeket értékesít. A vállalt mindössze két éve alakult és én már a kezdetek óta részt veszek a társaság tevékenységében, így szerencsém volt rálátni azokra az erősségekre, valamint gyenge pontokra, melyekben tudtam segíteni vagy éppenséggel melyekből tanulhattam. A szakdolgozatom témája a vállalat irányítási rendszerekről szól, mely esetemben teljesen aktuális, mivel kezdetben a vállalat nem ruházott be egy ilyen szoftverre így láthattam, az ezzel járó előnyöket, valamint hátrányokat. Szakdolgozatomban részletesen bemutatom, hogy mi is pontosan a vállalatirányítási rendszer, egy rövidebb történeti áttekintéssel kezdve, majd feltettem azokat a kérdéseket, melyre választ kellett adnia a vállalatnak, hogy pontosan mire és miért van szüksége. Mindezek után ennek előkészületeiről írok, mellyel megalapoztuk ennek bevezetését és menetét. Kifejtem továbbá a felmerült problémákat és az ehhez köthető megoldásokat. Mint minden vállalat esetében a kezdeti időszak nehéz és még sok minden kiforratlan, legalábbis véleményem szerint ez így van. Az átmeneti problémák megoldása után a cég hétköznapi életéről írok, hogy milyen pontosan egy remek vállalat irányítási rendszerrel együtt dolgozni. Továbbiakban a javaslatokat teszek szakdolgozatomban, melyek közül már sok bevezetésre is került azóta. A tanulmányaimnak köszönhetően nagyban hozzá tudtam járulni a cég sikeréhez ezen rövid idő alatt is. Mind gazdasági, mind pedig az informatika terén számos meglátásomat írtam le, hogyan járnék el a jövőben, mely területeket fejleszteném. Végezetül pedig a Covid-19 következményeiről számolok be, hogy milyen hatásokkal járt ennek megjelenése a vállaltra. Úgy gondolom, hogy ez mindenki számára egy nehéz időszak volt, de kifejtem, hogy ezen vállalat, hogy próbálta orvosolni ezen problémákat és végül milyen kimenetelekkel járt. A szakdolgozatomat teljes odaadással írtam, és a munkában töltött időm alatt, mindennap a maximumot nyújtottam, így remélem, hogy dolgozatom teljes mértékben egy komplex és pontos képet ad mindezekről.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hegedüs Attila
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: eladás - értékesítés, kisvállalatok, raktározás, vállalatirányítás, vállalatirányítási információs rendszer(ek)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:06
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet