A munkahelyek és a gazdaság védelme a koronavírus-világjárvány idején egy hazai kkv vonatkozásában

Czimer Magdolna (2021) A munkahelyek és a gazdaság védelme a koronavírus-világjárvány idején egy hazai kkv vonatkozásában. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat_CzimerMagdolna_WTNJB6.pdf]
Előnézet
PDF
Záródolgozat_CzimerMagdolna_WTNJB6.pdf

Download (2MB) | Előnézet
[thumbnail of Nyilatkozat nyilvánossá tételről.pdf] PDF
Nyilatkozat nyilvánossá tételről.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (257kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_CzimerMagdolna_WTNJB6.pdf]
Előnézet
PDF
Záró dolgozati összefoglalás_CzimerMagdolna_WTNJB6.pdf

Download (332kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

A 2020-as év legaktuálisabb témája világszerte a Covid-19 világjárvány volt, amely még napjainkban is komoly problémát jelent az élet minden területén. Gazdaságilag a világ összes pontján súlyos károkat okozott. Dolgozatomban bemutatom, hogy Magyarország gazdaságilag hogyan reagált a koronavírus járványra , illetve kitérek a kis-és középvállalkozások helyzetére a koronavírus járvány alatt, illetve azok megsegítésére létrehozott rendelkezésekre és pályázatokra fókuszálok. Továbbá a témát bemutatom a kecskeméti székhelyű építőipari vállalat, a Mega-Sped Kft. vonatkozásában. Záródolgozatom első részében ismertetem Magyarország gazdasági válságkezelésének 5 alappillérjét és megvalósítási módjait, továbbá, hogy miért volt előre determinálható, hogy Magyarországra nagy befolyással lesz a járvány. Az Európai Unió a tagállamaival együttesen küzd a koronavírus-világjárvány okozta negatív gazdasági és társadalmi hatásokkal. Az EU által létrehozott helyreállítási tervre és a kis-és középvállalkozások megsegítését célzó programra is kitérek. A Magyar Fejlesztési Bank szerepvállalása elengedhetetlen a gazdaság megmentésénél, hiszen a Covid-19 világjárvány alatt „mentőcsomagokat” hozott létre a hazai vállalkozások számára, melyek legfőbb elemei a hitel-garancia-és tőkeprogramok. Dolgozatom második felében a koronavírus járvány negatív hatásait elemzem a Mega-Sped  Kft. vonatkozásában. A járvány kihatott a társaság minden területére, a munkavégzésre, a munkafolyamatokra és az emberi erőforrás gazdálkodásra. A negatív gazdaság következmények elhárítására a cég különböző engedmények, támogatási programok lehetőségével éltek. Végezetül elemzem, hogy mi várható a társaságra, illetve az építőipari szektorra a jövőre nézve és megvizsgálom milyen lehet a járvány gazdasági végkimenetele, majd bemutatom a vállalat számára tett eddigi és jövőbeli javaslataimat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Makány Annamária
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: EU támogatás - EU pályázat, Európai Unió gazdasága, építőipar - építészet, kis- és középvállalkozás - KKV, koronavírus-járvány (COVID-19), pályázati támogatások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:06
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:06
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/37304 URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/37304

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet