A Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján

Erdős Dávid József (2021) A Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Összefoglalás.pdf] PDF
Összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (147kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom kezdetén beszámolók arról, hogy miért választottam a témáimat és előzetesen, röviden bemutatom, hogy mit szeretnék majd átadni az olvasójának.   Záródolgozatomat két részben építettem fel. Az első részét a szakmai gyakorlat beszámolója címmel láttam el. Ebben a részben bemutatom a céget, ahol jelenleg is a munkámat végzem. Részletezem a cég történetét, bemutatom, hogy az ország mely területein helyezkednek el telephelyei. Későbbiekben ismertetem főbb értékeit, mint például azt, hogyan áll a vállalat a környezetvédelemhez. Nagyobb hangsúlyt fordítottam a cégnél dolgozó megváltozott munkaképességűek helyzetének bemutatására. Bemutatom szerkezeti felépítését és ismertetem, hogyan zajlik a vállalat irányítása. Ezeket az adatokat jórészt a cég saját honlapjáról és munkatársaim segítsége által szereztem meg. A dolgozat első felének zárásaként részletezek két tevékenységet, amelyet a cégnél láttam el.   A dolgozat második fele a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. vagyoni, pénzügyi és hatékonysági helyzetének elemzéséről és értékeléséről szól. Az elemzést a vállalat beszámolóinak adataiból tudtam elvégezni.  Ezt a részt diagramokkal és táblázatokkal szereltem fel a könnyebb átláthatóság érdekében. Azért választottam ebben a témában is ezt a vállalatot, mert dolgozójaként nagyobb motivációval és elkötelezettséggel álltam neki a kutatásoknak. Az elemzés és értékelés során felhasználtam szaktankönyveket és egyetemi óráimon szerzett tansegédletet is. Az elemzés a 2015-2019-es évek időszakát foglalja át. Többféle módszert és mutatót is felhasználtam a dolgozat során, ezeket mind részletezve olvashatóak a dolgozatomban.   A záródolgozat összegzésében javaslatokat teszek, hogy a vállalkozásnak milyen területein kellene fejlődnie. A javaslatokat nyilván az elemzés eredményeinek hatására fogalmaztam meg. Összefoglalom azt is, hogy milyen területeken emelkedik ki a vállalat, mik azok az eredmények, amelyeken nem feltétlenül kell, hogy változtasson.   A dolgozat segített jobban összekovácsolódni munkatársaimmal, valamint a céghez is közelebb kerültem adatainak és értékeinek megismerésével.   Szeretném megköszönni az olvasóknak és értékelőknek, hogy időt és energiát fordítanak rám és a dolgozatomra.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lesti Zoltán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adafeldolgozás, ábraelemzés, cég bemutatás, pénzügy, pénzügyi számvitel
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet