Európai Uniós forrású támogatások a kis- és középvállalkozási szektor számára

Baliczky Richárd György (2021) Európai Uniós forrású támogatások a kis- és középvállalkozási szektor számára. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat Baliczky Richárd György.pdf] PDF
Záródolgozat Baliczky Richárd György.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Összefoglaló Baliczky Richárd György.pdf] PDF
Összefoglaló Baliczky Richárd György.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (205kB)

Absztrakt (kivonat)

ÖSSZEFOGLALÓ:Napjainkra a kis- és közép vállalkozások rengeteg forrásból táplálkozhatnak az Európai Uniónak köszönhetően. Ezekhez a forrásokhoz a vállalkozások pályázatok útján juthatnak hozzá. A projektek pénzügyi finanszírozásához megfelelő pályázati vagy projektfelhívást kell találni, majd a megadott útmutatót figyelmesen végig olvasva és azt követve kell eljárni. Minden projekt más pályázók projektjeivel verseng a finanszírozás eléréséért. Az unió olyan projekteknek biztosít pénzügyi hozzájárulást, amelyek közreműködnek az uniós programok és szakpolitikák végrehajtásában.   A támogatott beruházások közé tartoznak: a gép és eszközbeszerzés, a telephely vásárlás, a munkahelyteremtés, telephely fejlesztés, energetikai beruházások, korszerűsítés, megújuló energetikai beruházások, az innováció, a kutatás fejlesztés, az informatika, a turisztika, a piacfejlesztés vagy külpiaci megjelenés.   A projektek által, részben vagy egészben, a vállalkozások vissza nem terítendő támogatásokhoz juthatnak. Ezen felül rendelkezésükre állnak még akceleátor programok, kedvezményes vállalkozói hitelek, inkubátor programok, illetve egyéb vállalkozásfejlesztési és tőkebevonási lehetőségek is. Ezen támogatások segítenek a szektor szereplőinek, hogy beruházási forrásokhoz jussanak, ezáltal könnyebben bekerülhetnek és érvényesülhetnek a globális piacokon, vagy nemzetközi értékláncokban.   A kis- és középvállalkozások nagy szerepet töltenek be az Európai gazdaságában, hiszen a vállalatok 99%-át alkotják és a munkahelyek kétharmadát adják a magánszektorban.   A munkámban átfogóan bemutatom az Európai Uniót, annak céljait, értékrendjét és pénzeszközeinek kezelését, továbbá a támogatások módjait, típusait és igénybevételének folyamatát. Ezt követően az általam választott „Horizont 2020 kkv eszköz (H2020 SME Instrument)” és „Horizont 2020 kkv fejlesztési eszköz rásegítő” pályázatot fogom részletesen bemutatni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Geiger Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Európai Unió, kis- és középvállalkozás - KKV, támogatások, „Horizont 2020 kkv eszköz (H2020 SME Instrument)”, „Horizont 2020 kkv fejlesztési eszköz rásegítő
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:05
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet