A banki hitelezési folyamat egyes lépéseinek részletezése, a hitelezés banki költségei és a hiteltörlesztés

Kelemen Tamás (2021) A banki hitelezési folyamat egyes lépéseinek részletezése, a hitelezés banki költségei és a hiteltörlesztés. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Kelemen Tamás Szakdolgozat BGE Foszk 2021-converted.pdf] PDF
Kelemen Tamás Szakdolgozat BGE Foszk 2021-converted.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of tikositas.pdf] PDF
tikositas.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (122kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK-converted (1).pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK-converted (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10..

Download (198kB)

Absztrakt (kivonat)

A kötelező szakmai gyakorlatom során a hitelezés folyamatát tanulmányoztam, ezen belül bővebben kitérve a hitel költségeire és a törlesztésre. Kutató munkám alatt arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy rendkívül összetett folyamat, amibe kizárólag csak megfelelő háttértudással érdemes belevágni. Számomra nagyon meglepő volt, hogy ennyi lépése van egy hitelügyletnek, mielőtt beleástam magam jobban a témába, azt hittem, hogy egy egyszerű munkáltatói igazolással már sok hiteltermékhez hozzálehet jutni, de ez egyáltalán nem így van. A bank mindent megtesz, hogy olyasvalakinek adjon hitelt, aki képes lesz azt maradéktalanul és időben visszafizetni. Evégett nagyon sok kézen fut át minden egyes ügylet. A bankfiókban eltöltött idő alatt volt szerencsém kiismerni egyes hiteltípusok gyakoriságát és hogy az ügyfeleknek melyik termékkel mik voltak a tapasztalataik, problémáik. Legnépszerűbb termékek a Budapest Bankban az ott eltöltött 14 hét alapján a Széchenyi hitelek, a személyi kölcsönök és a hitelkártyák. Az első kettővel nem voltak gondok, de hitelkártyákkal annál több. Nagyon sokan, főként az idősebbek, nem teljesen értik meg a hitelkártyák helyes használatát és így nagyon magas kamatokkal kénytelenek visszafizetni az elköltött összegeket. Számtalan panasz érkezett be nap, mint nap erre a hiteltermékre. Véleményem szerint ez egy globális probléma, amit egy érhetőbb, hétköznapibb banki kommunikációval meg lehetne oldani. Számomra az ezzel a témával való időtöltés rendkívül hasznos, volt mivel olyan ismeretekre tettem szert magáról a hitelekről, amiket a későbbiekben még „elő tudok venni” és képes leszek meghozni a legjobb döntéseket

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lómen Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ábrák, bank, bankkártyatípusok, hitel, lakossági bankszámla
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:04
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet