Atipikus foglalkoztatási formák – Projektmenedzsment nyugdíjas szövetkezetnél

Borbély Bálint Lajos (2021) Atipikus foglalkoztatási formák – Projektmenedzsment nyugdíjas szövetkezetnél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of BT8HF9-Zarodolgozat-teljes-Borbely-Balint.pdf] PDF
BT8HF9-Zarodolgozat-teljes-Borbely-Balint.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of 1.pdf] PDF
1.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (45kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 10..

Download (156kB)

Absztrakt (kivonat)

A záródolgozatomban, bemutatom az atipikus foglalkoztatási formát, ami egyre népszerűbb és elterjedtebb a világban. Definiálom a fogalmat az atipikus és tipikus foglalkoztatásnak, csoportosítom őket különböző szempontok és meglátások szerint, bemutatom az előnyeit hátrányait mind a cégek részéről, mind a munkavállalók részéről. Megismerjük a fogalom kialakulásának idejét és elterjedését, és a fogalom definiálásának a nehézségeit, mivel nincs egy egységesen elfogadott definíció rá, hiszen területenként eltérő lehet a fogalom használat, nem beszélve az időelőrehaladásáról. Miután végig vettük a fogalmat és ismertettem a meghatározását, részletesebben bemutatom a csoportosításnak egyes elemeit, külön kitérve ismertetem a munkaerő kölcsönzést. A munkaerő kölcsönzés az egyik legelterjedtebb módja az atipikus foglalkoztatási formáknak. A dolgozatból kiderül, hogyan is működik, és milyen csoportokra lehet tovább bontani. Különösképpen a szövetkezeti foglalkoztatást ismerhetjük meg azon belül is a nyugdíjas szövetkezetek működését, szabályozását. Bizonyítom, hogy egy piaci rést próbálnak kiaknázni a nyugdíjas szövetkezetek, mivel elöregedő társadalomról beszélhetünk a magyar társadalmat alapul véve, amiket a KSH adataival támasztok alá. A dolgozat további részében, bemutatásra kerülnek a projektmenedzsment módszertanok, mint például a vízesés, agilis, scrum és definíciók: projekt, projektmenedzsment, projekt menedzser, sprint, stand up. A legtöbb fogalom szorosan kötődik a nyugdíjas szövetkezeti projektvezetéshez is, de kitérek a konkrét folyamatokra és megismertetem egy projektvezető mindennapi feladatait a munkaerő kölcsönzés világában és milyen nehézségekkel kell szembe néznie nap, mint nap. Az agilitás létjogosultságát taglalom a jelenleg alkalmazott módszertanban és javaslatokat teszek, a módszertan javítására szövetkezi projekt vezetéshez kapcsolódóan és infrastruktúra fejlesztésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dorner Attila
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: munkaerő kiválasztás, munkaerő-kölcsönzés, projektirányítás, projektmenedzsment, szövetkezetek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:04
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet