A banki kiszolgálási modellek bemutatása és elemzése lakossági területen, a Raiffeisen Bank Zrt. tükrében

Farkas Klaudia (2021) A banki kiszolgálási modellek bemutatása és elemzése lakossági területen, a Raiffeisen Bank Zrt. tükrében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Összeállított szakdoga.pdf] PDF
Összeállított szakdoga.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2061. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of img-510130700-0001 (1).pdf] PDF
img-510130700-0001 (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (248kB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk (1).pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2021_foszk (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2061. Május 10..

Download (211kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakmai gyakorlati félévem alatt, a Raiffeisen Bank Zrt. Westend bankfiókjában volt szerencsém elsajátítani a bankszakma alapjait. Záródolgozatomban legfőképpen a bank számlavezetési és hitelezési folyamatait ismertettem és elemeztem.              A Raiffeisen Bank Zrt. számos számlacsomaggal rendelkezik, így minden ügyféltípus megtalálhatja a számára legmegfelelőbb csomagot, mind a lakossági, mind pedig a vállalati szegmensben. A gyakorlatom során közelebbről is megismerhettem a Bank hitelezési folyamatait, legfőképpen a személyi kölcsönök és a jelzáloghitelek esetében. A tapasztalataim alapján, a koronavírus okozta válság miatt, megnőtt a személyi hitelek iránti kereslet, amit a Raiffeisen Bank kedvező, és versenyképes kamatok mellett biztosítani is tud az ügyfeleknek. 2020-ban jelentősen megnőtt a jelzáloghitel felvevők száma is. Az egyik legbonyolultabb és legidőigényesebb a jelzáloghitel igénylési folyamat. Az érdeklődési fázistól, egészen a folyósításig akár több hónap is eltelhet. Hosszú, és alapos folyamatok mennek végbe egy-egy ilyen igénylésnél. A beküldött dokumentumokat különböző háttérosztályoknak kell ellenőriznie, és jóváhagynia a sikeres igényléshez. Amíg ezek a folyamatok végbe mennek, addig a banki dolgozók feladata az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartás, illetve az esetleges hiánypótlások bekérése.              Összességében a lakossági banki jelzálog hitelezés jelentős részét teszi ki a gazdaságnak, és az évek alatt a legtöbbet fejlődő szegmens lett Magyarországon.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Terjéki Dávid
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: banki hitelbírálat, banki hitelezés, bankszámlanyitás, folyószámla, jelzálog
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:03
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet