Az OTP Bank Nyrt. Babaváró Kölcsön és Támogatás hitelezési folyamatának egyes lépései

Erdős Vivien (2021) Az OTP Bank Nyrt. Babaváró Kölcsön és Támogatás hitelezési folyamatának egyes lépései. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Erdős Vivien Szakdolgozat 2021 MHB69X.pdf] PDF
Erdős Vivien Szakdolgozat 2021 MHB69X.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 07..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (50kB)
[thumbnail of Erdős Vivien Összefoglalás MHB69X.pdf] PDF
Erdős Vivien Összefoglalás MHB69X.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 07..

Download (231kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutattam a Babaváró Kölcsön és Támogatás hitelezési folyamatát a bank szemszögéből nézve. Elsősorban egy általános jellemzést mutattam be a támogatásról, hogy hogyan jött létre a támogatás, mi volt a kormány akciótervének a célja. Fontosnak tartottam, hogy egy felmérés alapján mire fordítják az igénylők a szabadfelhasználású hitelt, mely mások számára egy tanács is lehet. Elemeztem, hogy milyen okokból nem voltak jogosultak az ügyfelek. A kölcsön mértékére és futamidejére is kitértem. Általános feltételekről írtam, mely elsősorban az volt, hogy a gyermekek után mikor és hogyan jár a kamattámogatás. Mivel nem biztos, hogy a feltételek teljesülnek, ezért kitértem arra is, hogy mi van, ha nem teljesülnek azok. Sok kérdés felmerül egy hitelfelvétel során, például, hogy hogyan kell törleszteni. Itt ennél a bekezdésnél próbáltam minél lényegesebben kitérni a támogatás törlesztésének jogi szabályaira. Későbbiekben pedig bemutattam az igénylés teljes folyamatát. Felvetettem fontos iratokat, amiket az ügyfél adat ellenőrzése után kér el az ügyintéző. Az utolsó fejezetben összehasonlítottam a Babaváró Kölcsön és Támogatást a Személyi Kölcsönnel, azért, hogy egy átfogó képet tudjak nyújtani a két hitel különbségéről, illetve fontos, hogy a mai fiatal házaspárok, akik gyermekvállalás előtt vagy alatt állnak, melyik hitelkonstrukciót válasszák ahhoz, hogy egy nagyobb összeghez hozzájussanak kedvező feltételek mellett, valamint demonstráltam, hogy miért jobb döntés inkább a támogatást választani.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Jóna Zsuzsanna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: állami támogatás(ok), banki hitelbírálat, banki szolgáltatás(ok), bankkártyá(k), bankszámlanyitás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:01
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet