Hagyó Gabriella (2021) Gourmet Kft. adónemeinek részletes vizsgálata 2019/2020-ban. Pénzügyi és Számviteli Kar.
PDF
szakdolgozat_kész_HG.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 06.. Download (1MB) |
|
PDF
titkosítási kérelem (1).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (326kB) |
|
PDF
temavazlat-es-osszefoglalas_Hagyó_Gabriella.pdf Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 06.. Download (742kB) |
Absztrakt (kivonat)
Egy vendéglátóipari szektorban elhelyezkedett vállalkozás 2019/2020-as évi adónemeinek részletes viszgálata és összehasonlítása, a koronavírus okazta helyzet, miatti adótörvények változásainak összefüggésében. Vizsgálatunk tárgya a koronavírus miatti korlátozások, hogyan hatottak a vállalkozás adófizetési kötelezettségeire és eredményességére. A másik kérésünk pedig, hogy az alkalmazottaira, és nekik az adófizetési kötelezettségeire, járulékokra, milyen kedvezmények és milyen feltételek, adótörvény módosítások jöttek be. Diagrammok segítségével bemutatom kutatásomban, hogy vizsgált vállalkozásunk a vendéglátás szektorából, az előző évek megalapozottsága és a felkészültség folytán, beszámolóját tekintve nem igazán érintette meg a válság helyzet. Adófizetési kötelezettséggei egyértelműen csökkentek ennek hatására az adózás előtti eredménye magasabb értékű, mint a 2019-es évé.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Pénzügy Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | accounting, adó, adófizetési kötelezettség, adótörvény(ek), ábrák |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Szep. 22. 10:00 |
Utolsó módosítás: | 2021. Szep. 22. 10:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |