A pénzforgalmi bankszámlák

Makádi Martin (2021) A pénzforgalmi bankszámlák. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of A pénzforgalmi bankszámlák.pdf] PDF
A pénzforgalmi bankszámlák.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 07..

Download (1MB)
[thumbnail of titkositasikerelem.pdf] PDF
titkositasikerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (44kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás-2021-FOSZK.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás-2021-FOSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 07..

Download (337kB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglalás A szakmai gyakorlatomat egy olyan szervezetnél szerettem volna tölteni, ahol a megszerzett elméleti és gyakorlati tapasztalataimat majd a későbbi munkáim során is tudom hasznosítani. A választásom a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaságra (a továbbiakban: Budapest Bank Zrt.) esett, amely Magyarországon az egyik legjobban teljesítő, felelősen működő nagybank, erős tőkepozícióval, kockázatkezeléssel és innovatív folyamatokkal. Hazánkban a lakosság nagy része rendelkezik lakossági folyószámlával, hiszen, mint munkavállalóként oda utalja a munkáltató a munkabért, mint nyugdíjas folyószámlára érkezik a nyugdíj. Akár a kiskorú diákok részére is, - szülő részvételével - van lehetőség bankszámlát nyitni, többek között a diákhitel vagy a diákmunkáért kapott munkabér utalásához. A Budapest Bank Zrt. a jogszabályok betartásával végzi a tevékenységét, így a lakossági folyószámla nyitása is szigorú feltételekhez kötött. A bankszámlát az ügyfelek nyithatnak személyesen, de az informatika gyors fejlődésének köszönhetően akár online formában otthonukból is. A Budapest Bank Zrt. számlacsomagjai a bank által különböző ügyfélcsoportok részére kialakított, a bankszámlához rendelhető eltérő pénzforgalmi szolgáltatások összessége, amelyeket a bank az általánostól eltérő díjazás ellenében nyújt. A Budapest Bank Zrt-nél minden számla az Országos Betétbiztosító Alap által biztosított. A bank többféle számlacsomagot kínál az ügyfelei részére. A magánszemélyek választhatnak a Jóljáró Csomag, a Komfort Számlacsomag, a Zéró Számlacsomag, valamint a Prémium Plusz Számlacsomag közül. A számlacsomagokhoz lehetőség van bankkártya igényléshez külön díjazás ellenében, melyről a számla nyitásakor kell az ügyfélnek nyilatkoznia. A kártyás vásárlásokhoz, a készpénz-felvételhez a bank egy limitet határoz meg, melyről az ügyfelet a számlacsomag nyitásakor tájékoztat. A Budapest Bank Zrt., a lakossági folyószámlával kapcsolatosan számlavezetési feladatokat végez. A számla tulajdonosával vagy a fizető féllel szemben keletkezett esedékes követelése érvényesítése céljából a Bank jogosult a bankszámlát megterhelni. A lakossági folyószámlán a pénzügyek változásáról a bank bankszámlakivonatot állít ki, melyet az ügyfelek részére papír alapon, vagy elektronikusan havonta egy alkalommal tájékoztatás céljából megküld.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Aranyi Mónika
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bank, bankforgalom, banki bevételek, bankköltség, bankvilág
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 10:00
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 10:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet