A vállalat alaptevékenységének jellemzői

Fésüs Ákos (2021) A vállalat alaptevékenységének jellemzői. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat Fésüs Ákos.pdf] PDF
Záródolgozat Fésüs Ákos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkositasi-kerelem-2021 PDF.pdf] PDF
Titkositasi-kerelem-2021 PDF.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (808kB)
[thumbnail of Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK Fésüs Ákos.pdf] PDF
Záró dolgozati összefoglalás_2021_FOSZK Fésüs Ákos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (317kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat célja a Planning and Trading Kft alaptevékenységének, kereskedelmi tevékenységének minél részletesebb bemutatása volt. A megbízható összkép összeállításához szükséges volt a vállalkozásnak mind a külső mind a belső környezetének elemzésre, melyre az eltöltött szakmai időszak alatt lehetőségem is volt.Az egyes folyamatok alapos vizsgálata során áttekintést kaphattam azokról a tényezőkről, melyek a vállalat belső és külső környezeti feltételeire rövid és hosszú távon hatással vannak. Ezek a társadalmi, gazdasági, jogi, technológiai és környezeti tényezők.Elsőként megismerhettem és bemutattam a vállalat működését megalakulásától napjainkig. Ismertettem a cég szervezeti felépítését, a legfontosabb jellemzőkkel. Ezek után részleteztem a beszerzés, értékesítés, marketing, logisztika, vevőszolgálat működését. Lépésről lépésre követtem a forgalmazott termékek útját a beszerzéstől az eladásig. Mindegyik terület munkájáról elmondható, hogy – bár egyes tényezők, munkafolyamatok fejlesztésre, újragondolásra szorulnak – az elmúlt években végzett folyamatos fejlesztés (infrastruktúra, emberi erőforrás fejlesztés) hatására a cég közelít a nagyvállalati szinthez. Miután tevékenyen is részt vállalhattam a cég munkájában, - Webshop kezelés, rendelés felvétel, területi értékesítő munka – jóval alaposabb rálátásom lett a konkrét, mindennapos kereskedői tevékenységbe. Mint minden piacon működő vállalkozásnak, így a Planning and Trading Kft-nek is, ahhoz hogy megtartsa piacvezető pozícióját, és eredményesen működjön, fel kell készülni a váratlan eseményekre, gyakorlatilag egy „B” tervvel is rendelkezni. A vállalkozás élete során felbukkanhatnak olyan váratlan történések, melyek negatívan hathatnak a vállalkozás tevékenységére. Az egyes osztályokon eltöltött idő alatt számomra is egyértelművé vált, hogy egy vállalkozás életében mekkora szerepet játszanak a működéshez szükséges költségek. A vezetőség emiatt is szigorú kontroll alatt szeretné tartani és tartja is a felmerülő költségeket, ezzel együtt erős likviditást biztosítani, hogy a cég tevékenységét befolyásoló, előre nem látott eseményre időben tudjon reagálni és ez ne akadályozza a vállalat eredményességét. Azt tapasztaltam, hogy a vállalkozási tevékenység során felmerülő költségek ilyen határozott nyomonkövetése, szinten tartása, és esetlegesen leszorítása elengedhetetlen a cég sikerességéhez. (Ilyen negatív esemény volt pl. az elmúlt években, illetve sajnos napjainkat befolyásoló tényező, a pandémia).Összegzésképpen arra a megállapításra jutottam, hogy a cég nem megtorpan egy váratlan eseménytől, hanem éppen ellenkezőleg, keresi is az új próbatételeket, alternatívákat. A Planning and Trading Kft egy rendkívül átgondoltan, stabilan működő vállalat, melyhez a cég vezetősége biztosítja az ehhez szükséges humán tőkét, és ennek eredménye az, hogy a cég innovatív megoldásaival folyamatosan fejlődik, tért hódít új piacokon, mely egyértelműen előremutató a jövőbeni növekedés szempontjából.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bérci Beáta
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: áruértékesítés, beszerzés, logisztika, marketing, vevőszolgálat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:59
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:59

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet