A COVID-19 világjárvány okozta home office-ra való átállás hatása egy magyar nagyvállalat szemszögéből

Bársony Bence (2021) A COVID-19 világjárvány okozta home office-ra való átállás hatása egy magyar nagyvállalat szemszögéből. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Bársony Bence_Szakdolgozat_U0YAJ3_GM.pdf] PDF
Bársony Bence_Szakdolgozat_U0YAJ3_GM.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (645kB)
[thumbnail of Temavazlat-es-osszefoglalas.pdf] PDF
Temavazlat-es-osszefoglalas.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2026. Május 11..

Download (239kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomat az elméleti háttérrel kezdtem. A kutatásom célja az volt, hogy a koronavírus okozta új munkarend hatásait vizsgáljam, így az elméleti háttérben bemutatásra került a koronavírus, valamint a home office rendszere, ezenfelül bemutatásra került az általam választott vállalat is. A vállalatot általános szempontok mentén mutattam be, kitérve a tevékenységi körére is. Ezt követően ismertettem a Home Office rendszerét, bemutatásra kerültek az általános követelmények, valamint a lehetséges előnyei, hátrányai.  Ezek után górcső alá vettem a koronavírust, mint járványt. Kitértem a kialakulására, a legfőbb jellemzőire, valamint, hogy a vállalati szektorra milyen hatást gyakorolt, majd bemutattam olyan válságkezelési eljárásokat, melyet véleményem szerint minden vállalatnak érdemes alkalmaznia a pandémia elleni harc érdekében. Az elméleti háttér zárásaként a Covid-19 járvány és a Home Office kapcsolata került bemutatásra.  Erre az elméleti megalapozottságra vetítve készítettem egy primer és egy szekunder kutatást is, melyben azt vizsgáltam, hogy az általam választott cég hogyan alkalmazkodott a pandémiához,milyen hatások érték őket a koronavírus és az otthoni munkavégzés kapcsán. A szakdolgozatom elemzés része ezzel a kutatással, valamint annak eredményeivel foglalkozott.  A primer kutatásom során a vállalat munkavállalóinak véleményére voltam kíváncsi azzal összefüggésben, hogy hogyan élték meg az elmúlt bő egy évet, milyen nehézségekkel találták szembe magukat. Ezen kutatásban 113 munkavállaló vett részt.  Ezenfelül készítettem egy interjút egy vezető beosztásban lévő munkavállalóval, aki többek között a válságkezelő csapat tagja is. Ezzel az volt a célom, hogy minél nagyobb rálátásom legyen és hogy minél jobban megérthessem, milyen nehézségekbe ütközött a vállalat a koronavírus hatására és hogy ezek megoldására milyen akciótervet dolgozott ki a vállalat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Eckert János Gyula
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Fajt Balázs
Belső
egyetemi tanársegéd; Pénzügyi és Gazdálkodási Szaknyelvek Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: home office, koronavírus-járvány (COVID-19), otthoni munkavégzés, távmunka, válságkezelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:58
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:58

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet