A Nijhof-Wassink Kft. szervezeti/szerkezeti (strukturális és mennyiségi) átalakításának esettanulmánya

Farkas László Márk (2021) A Nijhof-Wassink Kft. szervezeti/szerkezeti (strukturális és mennyiségi) átalakításának esettanulmánya. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Valtozasmenedzsment_egy_vallalkozasnal_Nijhof_Wassink_Esettanulmany.pdf] PDF
Valtozasmenedzsment_egy_vallalkozasnal_Nijhof_Wassink_Esettanulmany.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of SZTK_TO_Farkas_Mark.pdf] PDF
SZTK_TO_Farkas_Mark.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (214kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat részletes vázlata: A téma egy Magyarországon működő holland tulajdonú vállalkozás váratlanul jött mennyiségi növekedésén keresztül vizsgálni egy társaság strukturális és menedzselési átalakítását, amely szükségszerűen megjelent a változás miatt. A változás külső hatásként érte a társaságot, a hipotézis a változásra felkészülés tervezete. Be szeretném mutatni a cég változás előtti működését, szerkezetét és hátterét, majd a változás indikátor megjelenését, annak várható hatását a vállalkozás működésében. A lezajlott folyamat végével pedig az esettanulmányban összevetném a kialakult szerkezetet a korábbival, illetve összehasonlításra kerül a társaság által tervezett szerkezettel is. A különbségek feltárásával szeretném vizsgálni az elmélet és a gyakorlati megvalósulás közötti eltéréseket. A témára mélységére való tekintettel szükségszerűen érinteni kellett olyan mutatókat, melyek nem képezik kimondottan az esettanulmány tárgyát, ugyanakkor ismeretük elkerülhetetlen a feldolgozáshoz. Ugyancsak elkerülhetetlen volt megemlíteni a társaság történelmét, hangsúlyozottan a kapcsolatok kifejtésével a Holland anyavállalat irányába. Ezen információk is segítséget nyújthatnak a folyamat megértésében. A dolgozat második felében kapott figyelmet a szükségszerűen elindult változás ismertetése, ezzel párhuzamosan pedig a szervezetre, a szervezet építésére és átrendezésére fordított cselekedetek bemutatására fókuszáltam. Hiába volt a „kényszerű” változás egy külső hatás, a belső át strukturálás már saját döntési jogkörön belül történt a társaságnál, amire született is egy vízió a vállalkozásnál. Az esettanulmány záró szakasza a már lezajlott változásra fordít figyelmet és veti össze a kiindulási állapotot a tervezettel, illetve a ténylegesen megvalósult szervezettel.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Mérnök közgazdász

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Móricz Emese
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Réthi Gábor
Belső
főiskolai docens; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: akciótervezés, menedzsment, menedzsment technikák, mezőgazdasági tevékenység, munkaerő képzés, piaci környezet, projektvizsgálat, szervezetalakítás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:58
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:58

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet