A gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban, Észak-Olaszország példáján keresztül

Tanka Dóra (2021) A gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban, Észak-Olaszország példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of szakdolgozat_tanka_dora_wr29ac_final.pdf] PDF
szakdolgozat_tanka_dora_wr29ac_final.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Jelen szakdolgozat célja a gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban egy általam kiválasztott desztináció, Észak-Olaszország példáján és gasztronómiájának bemutatásán keresztül. Egyre szembetűnőbb napjainkban a gasztronómia szerepének és népszerűségének növekedése. Ezt a tényt támasztják alá a televízióban vetített főzőműsorok és vetélkedők, illetve gasztronómiai programok és tevékenységek széles választéka. Dolgozatomban azonban a gasztronómia turizmusban betöltött szerepét, illetve mint elsődleges motivációt az úti cél kiválasztásánál vizsgálom. Továbbá kutatásom célja felmérni a szervezett gasztronómiai utazások kínálata iránt érdeklődő kereslet mértékét. A témához kapcsolódó szakirodalmak feldolgozását, melyben bemutatásra kerülnek Észak-Olaszország régiói és egyedi gasztronómiai termékei, követően egy kérdőív, az 1000 Út Utazási Irodával készített strukturált interjú, illetve két Toszkánába szervezett gasztroút összehasonlítása által egy komplex képet kaphatunk arról, megvizsgálva a keresleti és kínálati oldalt egyaránt, hogy milyen szerepet tölt be a gasztronómia napjainkban a turizmusban és az emberek értékrendjében egyaránt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Schultz Éva
Belső
egyetemi tanársegéd; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Észak-Olaszország, gasztronómia, gasztroturizmus, kulináris élmény, motiváció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:42
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:42

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet